Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ανθοκομία, καλλιεργητικές & μετασυλλεκτικές τεχνικές




Την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, στις 12.00, στην ΑΝΘΑΓΟΡΑ Αθηνών (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια) ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ (Πρόεδρος του ΑΑΣΑ) προσκάλεσε τον καθ Αναστάσιο Δάρρα για να παρουσιάσει την «ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ, καλλιέργεια & μετασυλλεκτική διαχείριση, ανθέων και φυλλωμάτων», σε μέλη του ΑΑΣΑ-Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών και σε ενδιαφερόμενους μέσω τoυ facebook:skywalker.gr και του facebook:ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ.
Την τεχνική υποστήριξη προςέφερε το Skywalker: Εργασία στην Ελλάδα, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Βγαίνουμε μπροστά», με την κα Ε. Καλαρούτη.
To Skywalker υποστήριξε στην δημόσια διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ του ΑΑΣΑ στις 27/5/2020, αλλά και παλαιότερα στην πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου για την Ελληνική Ανθοπαραγωγή (Οκτ 2017), και πρόσφατα στην ημερίδα «Είμαστε όλοι startup» όπου υποστηρίχθηκε ότι «καινοτομία δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά, αλλά καινοτομία είναι και η εξέλιξη αυτόχθονων ελληνικών ανθοκομικών φυτών σε ανταγωνιστικά εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα».

Το skywalker με την εκδοτική του δραστηριότητα ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ εξέδωσε τα βιβλία «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη», «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» & «Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη» όπου ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών παρουσιάζεται πολλές φορές ως παράδειγμα.
Στο βιβλίο του καθ Α. Δάρρα «ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ, καλλιέργεια & μετασυλλεκτική διαχείριση, ανθέων και φυλλωμάτων» περιλαμβάνονται: 1. ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές φυσιολογίας που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την άνθιση, 2. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του πολλαπλασιαστικού υλικού, 3. ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ και εχθροί των ανθοκομικών καλλιεργειών, 4. ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές μετασυλλεκτικής διαχείρισης και ποιότητας ανθέων & φυλλωμάτων, 5. ΕΜΠΟΡΙΑ και διακίνηση ανθέων & φυλλωμάτων, 6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ και διαχείριση των εμπορικότερων ανθοκομικών ειδών.
Ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Αθηνών-ΑΑΣΑ μαζί με την λειτουργία της οικονομικής του δραστηριότητας ασχολείται συστηματικά με τα θέματα όλων των αγροτών ανθοπαραγωγών, όπως με την αντιμετώπιση της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ από την πανδημία του κοροναϊού.
Ακόμα υποστηρίζει τους αγρότες ανθοπαραγωγούς και με καλλιεργητικές πρακτικές όπως τελευταία με την καλλιέργεια του νάρκισσου. Πέραν των όσων αναφέρονται στις σελ 291-293 του βιβλίου «ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ» για τα ιστορικά, τα βοτανικά χαρακτηριστικά, την καλλιέργεια, τον πολλαπλασιασμό και τα μετασυλλεκτικά, ο ΑΑΣΑ εξασφάλισε γνωμοδότηση για την επίδραση της καύσης των φύλλων του νάρκισσου στην ανθοφορία της επόμενης χρονιάς.
Ο κ Α. Κελμάγερ (6932381604) προσκάλεσε όποιον θέλει να είναι την Τετάρτη, 17/6/2020, στις 12.00, στην παρουσίαση του καθ Α. Δάρρα «ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ, καλλιέργεια & μετασυλλεκτική διαχείριση, ανθέων και φυλλωμάτων», στην ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια), και για όσους θέλουν μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω facebook, συνδεόμενοι στο skywalker.gr, ή στο διαδίκτυο στο www.vgainoumemprosta.skywalker.gr.

Για την καταγραφή, Δημήτριος Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου