Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Παρουσίαση βιβλίου


Το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020,στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ(Λ.Κηφισίας & Δ.Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό).

Ο Μάκης Τσίτας σας περιμένει από τις 7 έως τις 9 το βράδυ,για να συνομιλήσει μαζί σας και να σας υπογράψει το νέο του βιβλίο ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΣΕΙΣ, έναν συνταρακτικό μονόλογο μιας γυναίκας για τα όνειρα και τις ματαιώσεις που κρύβονται πίσω από κάθε επιλογή, κάθε προσπάθεια και θυσία.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η Τασούλα είχε όλους τους δρόμους ανοιχτούς μπροστά της, αλλά τους έκοψε ο Θεόφιλος με τον έρωτά του. Κι όμως, εκείνη βρήκε παράδρομους: σπούδασε, δούλεψε, μεγάλωσε δύο υπέροχα παιδιά. Στην ουσία, μόνη της. Ο Θεόφιλος πάντα απών στα σημαντικά και πάντα απάνθρωπος απέναντι σε όλους. Άραγε να έφταιγε γι’ αυτό το τρομερό μυστικό του;

Η Τασούλα πέρασε των παθών της τον τάραχο, μα κρατήθηκε όρθια. Προχώρησε με κουράγιο, πείσμα αλλά και με τη διαρκή έγνοια για το «τι θα πει ο κόσμος». Κι ενώ θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη ζωή, τη στερήθηκε.

Ο Μάκης Τσίτας γράφει για μια γυναίκα απ’ την επαρχία, που έζησε για τριάντα χρόνια στη Θεσσαλονίκη κινούμενη με ασφάλεια στη διαδρομή των πέντε στάσεων του λεωφορείου, από το σπίτι στη δουλειά και πάλι πίσω.
Μια ιστορία δοσμένη με συμπόνια και αγάπη, για τις αμέτρητες γυναίκες που έζησαν και ζουν με γνώμονα την ιερή αίσθηση του καθήκοντος, πληρώνοντας συνειδητά το όποιο τίμημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου