Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Για τον περίπατο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Τηλ. Επικοιν. :6948080518, 6974888323, 6941639001
email
.: ep.ag.goudi@gmail.com
Αθήνα 11.6.2020
                                                      
       Όπως είχαμε αναγγείλει με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της 27/5/2020, στις 5/6/2020, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  πραγματοποιήσαμε περίπατο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ΜΠΓ), με συμμετοχή πολλών φίλων από τους όμορους Δήμους και όχι μόνο.
       Περιηγηθήκαμε μεγάλο μέρος του ΜΠΓ, ενημερωθήκαμε επιτόπου για τα θέματα που διεκδικούμε να επιλυθούν και συζητήσαμε γι΄αυτά, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΜΠΓ όπως είναι σήμερα, αλλά και να πληροφορηθούν ποια εικόνα αρμόζει να παρουσιάζει εφόσον εφαρμοστούν οι νόμοι και οι αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης, των όμορων Δήμων και των Δικαστηρίων.
       Ωστόσο, η χαρά και η ευχαρίστηση που λαμβάνουμε σε κάθε επίσκεψή μας, μετριάζεται κατά πολύ από την εικόνα που είδαμε και πάλι, δημιουργώντας μας ερωτήματα.   
       Το πρώτο ερώτημα αφορά στην έλλειψη καθαριότητας στο μεγαλύτερο μέρος του Πάρκου.
Με ευκολία εκτιμά ο περιπατητής πως ο καθαρισμός των χώρων πρέπει να γίνεται σπανίως, λαμβάνοντας υπόψη τον ατελείωτο αριθμό σκουπιδιών.
       Το δεύτερο αφορά την ύπαρξη των εγκατεστημένων τροχόσπιτων στους ελεύθερους χώρους που χρησιμοποιούνται ως parking, μαζί με εγκαταλελειμμένα(;) αυτοκίνητα και άλλα ρυπογόνα κατάλοιπα, πιθανόν από συντήρηση οχημάτων (πέραν του σημαντικού αριθμού σταθμευμένων Ι.Χ. πολιτών, παρότι η ώρα ήταν προχωρημένη).
       Το τρίτο αφορά το χώρο του παλιού αναψυκτηρίου Ya όπου, αφού μετά από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Επιτροπής μας, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης και του Δήμου Αθηναίων, απέτρεψαν πριν από ένα περίπου χρόνο την καταπάτηση του χώρου και των νόμων, σήμερα παρουσιάζει εικόνα που δημιουργεί απορίες.
       Τα μπάζα από την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος που επιβλήθηκε παραμένουν εκεί παρατημένα, ενώ συγχρόνως είναι εμφανής η εκσκαφή και μετακίνηση όγκων χωμάτων όπως και η τοποθέτηση πλαστικών σωληνώσεων.
       Δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα με τον αριθμό αδείας εργασιών, αναρωτηθήκαμε-ένεκα της παλιάς εμπειρίας- τι ακριβώς συμβαίνει.
       Καλό θα είναι, οι αρμόδιοι φορείς, απ΄όποια αρχή και αν εποπτεύονται, να εξετάσουν και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, τόσο έγγραφες όσο, κυρίως, έμπρακτες  
      Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι όσους συμπολίτες του λεκανοπεδίου ήλθαν μαζί μας την ημέρα αυτή και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε, όπως και όλους τους λοιπούς που θα ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να έλθουν, ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ, όχι μόνο δεν μετριάζει τις προσπάθειές της αλλά τις εντείνει, σε συναντήσεις με κάθε αρμόδιο φορέα και μοναδικό σκοπό να δούμε το ΜΠΓ όπως όλοι μας το επιθυμούμε.
     Τέλος, καλούμε και πάλι όλους τους συμπολίτες μας να επισκεπτόμαστε το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, αφού η πρόσβαση σε αυτό είναι ελεύθερη και μπορούμε να χαρούμε τον χώρο αυτόν με ασφάλεια για όλους μας τη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, αλλά και να αποτρέπουμε κάθε αντιπεριβαλλοντική
επέμβαση.

                                                              Η Γραμματεία της Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου