Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Πέθανε η Όνορ Μπλάκμαν, κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Goldfinger»





Η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν (Honor Blackman), το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, πέθανε σε ηλικία 94 ετών.
Η Πούσι Γκαλόρ (Pussy Galore), το κορίτσι του θρυλικού 007 από τον «Χρυσοδάκτυλο» (Goldfinger) ήταν γεμάτη «ομορφιά, μυαλό και φυσική ανδρεία», όπως δήλωσε άτομο του συγγενικού της περιβάλλοντος στον Guardian επιβεβαιώνοντας την είδηση του θανάτου της.  (Σημείωση του ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ : Ανήκε σε μια ειδική "πάστα" ηθοποιών, που απείχαν ελάχιστα από τους ρόλους τους οποίους υποδύονταν....)




Γεννημένη στο ανατολικό Λονδίνο από μεσαίας τάξης οικογένεια -ο πατέρας της ήταν δημόσιος υπάλληλος- η Μπλάκμαν έπειτα από σπουδές στο «Guildhall School of Music and Drama», ερμήνευσε μικρούς ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο «A Night to Remember» (1958) και τη σειρά «The Four Just Men» (1959-60).  


Έγινε γνωστή από τον ρόλο της Κάθι Γκέιλ στην επιτυχημένη βρετανική εκπομπή «The Avengers» (Οι Εκδικητές). Για να υποστηρίξει τον ρόλο της έπρεπε να μάθει τζούντο.   Η ικανότητά της στις πολεμικές τέχνες τη βοήθησε να πάρει τον ρόλο της Πούσι Γκαλόρ στον «Χρυσοδάκτυλο» δίπλα στον εμβληματικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, εκτοξεύοντας την καριέρα της.  


UNITED ARTISTS / PHOTOFEST
Η Μπλάκμαν στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες» (1963), ο «Shalako» (1968) κ.ά. Το 1990, πρωταγωνίστησε στη sitcom του TV «The Upper Hand».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου