Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Αnimal solidarity gr. Η νέα πλατφόρμα για τα αδέσποτα ζώα


Η Animal Solidarity gr είναι η νέα πλατφόρμα, που δημιούργησε το Υπουργείο Εσωτερικών για τα αδέσποτα ζώα και τη παρουσίασε το Σάββατο 4 Απριλίου, Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Είναι μια νέα πολύ σημαντική δράση αλληλεγγύης για τα τετράποδα, για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού. Μέσω του διαδικτύου και τον ιστότοπο #AnimalSolidarityGR καλούνται σε κοινή δράση επιχειρήσεις, φορείς, καθώς και πολίτες, εθελοντές και κτηνίατροι που επιθυμούν να βοηθήσουν τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να φροντίσουν.



Παρουσίασαν πως λειτουργεί η πλατφόρμα κι από εκεί καλούνται σε κοινή δράση όλοι «ώστε να μην αφήσουμε απροστάτευτους τους τετράποδους φίλους μας, σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία. Όσο διαρκούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Η μέριμνα για την ευζωία τους αποτελεί πράξη ευθύνης και ανθρωπιάς. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν ξεχνάμε τα ζώα της πόλης μας.

Οι ανάγκες του #AnimalSolidarityGR, επικεντρώνονται στα εξής:

-Ξηρά τροφή για γάτα και σκύλο.

-Ειδική τροφή για ιπποειδή και παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.

-Κτηνιατρικές υπηρεσίες από κτηνιάτρους σε όλη την επικράτεια για παροχή έκτακτης βοήθειας σε ζώα.

-Φάρμακα που χορηγούνται σε ζώα.

-Μεταφορές αγαθών.



Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτές τις δύο δράσεις, συμπληρώνουν τα πεδία που βρίσκονται  στη σελίδα «Θέλω να βοηθήσω» με τις λεπτομέρειες της  προσφοράς και την αποστέλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η προσφορά μπορεί να έχει εθνικό ή τοπικό χαρακτήρα. Να αφορά δηλαδή μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή ολόκληρη τη χώρα. Μετά την απαραίτητη επαλήθευση από την αρμόδια ομάδα του Υπουργείου, αναρτώνται στην πλατφόρμα οι προσφορές, που έχουν σαφή και συγκεκριμένη περιγραφή.

Η ΚΕΔΕ ενημερώνεται καθημερινά για τις διαθέσιμες προσφορές και μεριμνά για την κατανομή τους στους κατά τόπους δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες. «Όλοι μπορούμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να συμβάλλουμε στη μείωση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της οδυνηρής αυτής πανδημίας. Να μην αφήσουμε κανέναν πίσω, ούτε σ’ αυτήν τη μάχη»
ΠΗΓΗ THE GREEN EYE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου