Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι αριθμοί δείχνουν… αισιοδοξία


Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι αριθμοί δείχνουν… αισιοδοξία
skal 
Φωτογραφία: Ινφογνώμων
Η επίδοση της Ελλάδας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού, κατά πολλούς, κρίνεται μέχρι στιγμής ως «ικανοποιητική». Άλλωστε, ακόμη και ο ίδιος ο «στρατηγός» του Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε την Παρασκευή για τα πρώτα ψήγματα αισιοδοξίας – παρότι ξεκαθάρισε ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της μακράς διαδρομής.
Tην αισιοδοξία αυτή επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία, καθώς η Ελλάδα  – με 1.673 κρούσματα – κατατάσσεται στη 43η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά τον αριθμό των διαγνωσμένων νοσούντων. Πριν μία εβδομάδα, μάλιστα, βρισκόταν στην 40η θέση.
Παράλληλα, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσεται στην 17η θέση, ενώ ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης «φιγουράρει» στη 12η θέση.

Μάλιστα, τα στοιχεία φαντάζουν ακόμη καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με την επίδοση της Ελλάδας (161 κρούσματα ανά εκατ. πληθυσμού) να είναι η 75η στον κόσμο, βελτιωμένη κατά εννέα θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.
Επίσης, κατατάσσεται στην 23η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και στη 18η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης – πίσω μόνο από τη Σλοβακία.
Εξίσου αισιόδοξα είναι τα δεδομένα και για τους νεκρούς (σ.σ. 68), με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 33η θέση σε απόλυτους αριθμούς, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στην 28η. Είναι επίσης, 14η στην Ε.Ε. και 10η στην Ευρωζώνη.
Λαμβάνοντας υπόψη και το μέγεθος του πληθυσμού (σ.σ. επτά νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού), η Ελλάδα κατατάσσεται στην 38η θέση παγκοσμίως, στην 17η θέση στην Ε.Ε. και στην 14η θέση στην Ευρωζώνη, με τον διεθνή μέσο όρο να κυμαίνεται στους 8,4 θανάτους.
Η θνητότητα, παράλληλα, ανέρχεται στο 4%, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με το 5,4% του παγκόσμιου μέσου όρου.
Όσον αφορά τον αριθμό των τεστ, η Ελλάδα έχει διενεργήσει συνολικά 22.437, αριθμός που την κατατάσσει στην 50η θέση παγκοσμίως και στην 18η στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνυπολογίζοντας δε, και τον πληθυσμό (σ.σ. 2.153 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού), η θέση της χώρας βελτιώνεται στην 57η παγκοσμίως και στην 23η στην Ε.Ε.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου