Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Στον αγώνα για την ακύρωση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Οίτη τα μηνύματα μας εμπνέουν και μας δυναμώνουνΠαρά την καραντίνα και τα μέτρα κατά του Covid-19, πολλαπλασιάστηκαν οι αντιδράσεις ενάντια στα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφές της Οίτης. Τα μηνύματα από τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για την τελική επιτυχία του στόχου, μας εμπνέουν και μας δυναμώνουν. Μας εμπνέουν και μας δυναμώνουν:
- Οι ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Λαμίας και Δελφών, που αντιτίθενται στους Αιολικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Οίτη.
- Η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, που ζητάει από το ΥΠΕΝ «τη μη αδειοδότηση των αιτηθέντων αιολικών πάρκων στις περιοχές Οίτης…»
- Το ομόφωνο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς, η οποία επίσης εκφράζει την αντίθεσή της.

- Η θέση και η υποστήριξη του αγώνα μας από τις πανελλαδικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», «ΚΑΛΙΣΤΩ» και «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης».
- Οι αποφάσεις των Ορειβατικών Συλλόγων Λαμίας και Άμφισσας, του Ομίλου Φίλων του Δάσους Λαμίας, του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ», της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης και πολλών ακόμα συλλογικοτήτων της Λαμίας και Πολιτιστικών Συλλόγων των 22 χωριών της Οίτης.
- Τέλος η μαζική, πέρα από κάθε προσδοκία, συμμετοχή των πεντακοσίων και πάνω κατοίκων της περιοχής και φίλων της Οίτης στη μεγαλειώδη ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΉ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΟΡΕΊΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στην περιοχή «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο».

Ως Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης θεωρούμε ότι έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο να διανύσουμε, αλλά τα δύσκολα δεν μας πτοούν, γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας.
Λαμία, 26.6.2020
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γερονικολού Ελένη                                Σβώλης Γιάννης εκπρόσωπος ΟΜΦΙΔΑΣ
Γιάννακας Γιώργος                               Σκούρας Θανάσης
Δημόπουλος Δημ πρ ΕΟΣ Λαμίας           Σταμέλλος Στέφανος
Πρατήλας Λουκάς εκπρ «ΤΡΑΧΙΝΑ»      Τραχανάς Βασίλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου