Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

15ο Εορταστικό Bazaaart 2020 «OΝΑR – ΟΝΕΙΡΑ»



Ομαδική εικαστική έκθεση
Διάρκεια 29 Μαίου - 25 Ιουνίου 2020


«15ο Εαρινό Bazaaart 2020 – ¨OΝΑR – ΟΝΕΙΡΑ¨»
Ο Dr Phil. Δημήτριος Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» με την ευκαιρία της Εαρινής Ισημερίας και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν για 15η συνεχή χρονιά, την θεσμοθετημένη πλέον Εαρινή Ομαδική Εικαστική Έκθεση του 15ου Εαρινού Bazaaart 2020,  με τίτλο: «OΝΑR - ΟΝΕΙΡΑ».
Η έκθεση ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Μαίου 2020.
Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν στις 19 Ιουνίου 2020 στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης/ Marble Art Center (Στασινού 8Α,  Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός) και η διάρκεια της θα είναι μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουνίου
Την έκθεση επιμελείται ο εικαστικός Παύλος Ντεμπέμπε.

Στην 15η εικαστική αυτή εκδήλωση, που αποτελεί μια γιορτή τέχνης για τον ερχομό της άνοιξης, συμμετέχουν με τις ευρηματικές εικαστικές δημιουργίες τους, που με πολύ κέφι και μεράκι κατασκεύασαν από διάφορα υλικά πολλοί καλλιτέχνες.
Τα έργα που θα παρουσιασθούν έχουν για θέμα: Το «OΝΑR» δηλαδή τα ΟΝΕΙΡΑ», αφού αυτά αποκαλύπτουν τις βαθύτερες επιθυμίες του καθενός όταν τον επισκέπτονται κατά τον ενύπνιο.
Τα όνειρα εκφράζονται μέσα από πρωτότυπα εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης του κάθε καλλιτέχνη που συμμετέχει στην έκθεση όπως: μικρογλυπτά από πέτρα ή μέταλλο, εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές μικτής τεχνικής, φωτογραφίες και ζωγραφικοί πίνακες.
Σημειώνουμε ακόμα πως, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα αυτά, εμπνεόμενοι και από την εαρινή ισημερία και την ποικίλη θεματολογία της ποίησης. Έχουν αποδώσει περίτεχνα, το σφρίγος της ζωής που επιφέρει η άνοιξη, χαρίζοντας σε όλους τους φιλότεχνους την χαρά της αισθητικής απόλαυσης και της δημιουργικής διεργασίας.
Η φιλοσοφία του θεσμού είναι, να παρουσιάζονται έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, με μοναδικό κριτήριο, το να αποτελούν αυτά πηγή ζωής και για τον καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αλλά και για τον φιλότεχνο που τα θεάται.
Μια εν δυνάμει τέχνη που να εκπορεύεται από όλους και να απευθύνεται σε  όλους. Μια τέχνη που να καλύπτει την βασική ανάγκη του ανθρώπου για ποιότητα ζωής στην πεζή καθημερινότητά του.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι Καλλιτεχνες
Κίμωνας Αξαόπουλος, Ελένα Γαϊτάνη, Δανάη Γεμενάκη, Γιώργος Γκιζάρης, Αστέρη Θεοχάρη, Μανόν Πανα Καΐρη, Δανάη-Μαρία Καυχίτσα, Alina Kashitsyna, Γεώργιος Καρποντίνης, Αικατερίνη Κονδύλη, Μπέτυ Λυρίτη, Λιάνα Μιχαήλ, Αθηνά Μπαρούφη, Ελένη Ντίνια Μπούνταλη, Paul Debebe, Χρήστος Πρόντης, Νίκος Σκαρλάτος, Κατερίνα Σταμπολίτη, Ευτυχία Σταυροπούλου, Πηνελόπη Στύλου, Ναυσικά Τζανουλίνου, Βασίλειος Τσιτσιμπάκος, Ρένα Φλώρου, Γιάννης Φωτίου, Katerina Chrysolie, Νίκος Χατζηελευθερίου, Άννα Ψιμαδά, Mike Vira
 Ουσιαστικά πρόκειται για την ¨Τέχνη του Ευ Ζην¨, μέσα από την εικαστική δημιουργική εμπειρία και έκφραση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα μια Αυτοθεραπευτική μέθοδο όπως αυτή που εφαρμοζόταν στα αρχαία Ασκληπιεία για την Προαγωγή Υγίειας, σύμφωνα πάντα με τα κείμενα της ελληνικής γραμματείας της τότε εποχής.
Δ ι ά ρ κ ε ι α: 29 Μαίου - 25 Ιουνίου 2020

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 6.30 – 9.30 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.
Πληροφορίες: Τηλ.: 6980-275555, 6984253932
Δ/νση: Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης/Marble Art Museum (Στασινού 8Α,  Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός)
Email: pantazidisart@gmail.com & iannis.pantazidis@gmail.com, fb : @marbleart.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου