Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Xελιδονίσματα, από την Ορνιθολογική


Χελιδονίσματα 2018

Η Άνοιξη ήρθε, τα χελιδόνια φτάνουν κι εμείς τους φτιάχνουμε φωλιές!

Για 24(!) χρονιά, η Ορνιθολογική μαζί με το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των πρώτων χελιδονιών, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στα «
Χελιδονίσματα 2018» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια φωλιά από πηλό!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις φτιάξουν θα τις πάρουν μαζί τους και στεγνές πια, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

Τα «Χελιδονίσματα» 
θα υλοποιηθούν σε περισσότερες από 30 πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς - πολιτιστικούς - εθελοντικούς φορείς και Δήμους. Δείτε τις περιοχές όπου θα υλοποιηθούν οι εκδηλώσεις με βάση τις μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Στην Αττική τα "Χελιδονίσματα" θα πραγματοποιηθούν στο 
Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον την Κυριακή 18 Μαρτίου, ώρες 11.00 – 13.00 σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης» και τους «Φίλους του Πάρκου» και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Πάρκου, στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο κανάλι και μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
 



Για περισσότερες πληροφορίες:

Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος εκδηλώσεων, τηλ. 2108228704 εσωτ.106 & 6974510976, e-mail: spsychas@ornithologiki.gr

Δώρα Μπασδέκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Πάρκο «Α.Τρίτσης», τηλ. 210 2316977, e-mail: park@ornithologiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου