Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΠρασινίΖΟΥΜΕ την Αθήνα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΓΕΠ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ 


Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.) την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 παρουσιάζει την πρότασή της για την πράσινη ανάπλαση της Αθήνας (εν. το πολεοδομικό συγκρότημα του Λεκανοπεδίου). 

Ειδικοί επιστήμονες της Ένωσης θα παρουσιάσουν τα μέτρα-παρεμβάσεις που προτείνει η Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. προκειμένου να αλλάξει ριζικά η εικόνα της Πόλης μας και να αποκατασταθούν τα όσα προβλήματα έχουν προκύψει από τις πολιτικές της «τσιμεντοποίησης» που εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών. Φιλοδοξούμε η Αθήνα να αναγεννηθεί ως μια σύγχρονη Πράσινη Ελληνική Πόλη, πιο όμορφη, πιο φιλική, και εν γένει πιο λειτουργική για τον κάτοικο και για τον επισκέπτη.   



Θα παρουσιαστούν οι τρόποι και τα μέσα που απαιτούνται προκειμένου η πρόταση να γίνει πράξη. Κυρίως θα αναδειχθούν τα σημαντικότατα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής από την υλοποίηση της. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 έως τις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης») με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.    



Συντονίζει η δημοσιογράφος κα Ματρώνη Δικαιάκου.

                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου