Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (www.aidff.com / AIDFF) απλώνεται πάνω από την πόλη και σας καλεί να παρακολουθήσετε το φετινό του πρόγραμμα από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τις 4 Απριλίου. Ένα μεγάλο ταξίδι-αφιέρωμα στο ΝΕΟ Γερμανικό σινεμά με είκοσι ταινίες που έχουν κάνει πρεμιέρα και έχουν βραβευθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου όπως Cannes, Berlinale, Moscow, Shanghai, Palm Springs, Sundance, Locarno, Toronto, Clermont-Ferrand.  Ο Νέος Γερμανικός Κινηματογράφος έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκει ισχυρά πατήματα στην Ευρώπη. Αναγέννηση και ανανέωση ιδεών, αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής γραφής και δημιούργησε μία νέα γενιά σκηνοθετών που ζουν σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά παράγουν τις ταινίες τους στην Γερμανία. Το Αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής του Μονάχου και του Βερολίνου.

Το Διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ θα αποτελείται από 80 ταινίες με πολλές  πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του Ψηφιακού Κινηματογράφου περιλαμβάνει όλες τις παραδοσιακές κατηγορίες ταινιών μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων αλλά και πειραματικές, video- art , video- dance ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων και δημιουργούν τον Νέο Κινηματογράφο του 21ου αιώνα.


Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με θέμα Έρευνα & Καινοτομία , με προβολές πάνελ συζήτησης και workshop από επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στον Κινηματογράφο Studio New star art cinema. Οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινίες υψηλής ποιότητας και να βυθιστούν στον πυρήνα της σκέψης, στο αόρατο κρυφό εργαστήριο του νου των επιστημόνων, των πρωτοπόρων αλλά και ανθρώπων που τόλμησαν να εφαρμόσουν καινοτόμες ιδέες αλλάζοντας τη ζωή ολόκληρων κοινωνιών. Εκεί όπου γίνεται η σύλληψη των ιδεών, η φαντασία δεν γνωρίζει όρια. Τα πιο απίθανα, τα πιο απρόσμενα πράγματα μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικότητα αλλάζοντας για πάντα την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

«Το αφιέρωμα «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ)» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

-Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,

-Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,

-Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

-Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.»

Θα διεξαχθεί διάλεξη με θέμα  Επιστήμη και Ευημερία: Δρόμοι Παράλληλοι ενώ θα αναπτυχθεί συζήτηση για τον  ρόλο των κινηματογραφικών φεστιβάλ, αλλά και την δυνατότητα διάδοσης της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. Οι κινηματογραφιστές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στα πάνελ με θέμα την παραγωγή και διανομή των ταινιών στη Νέα Ψηφιακή Εποχή.

Όπως κάθε χρόνο φοιτητές από το Edge Hill Univercity παρήγαγαν έναν αριθμό ταινιών και θα κάνουν την Πρεμιέρα τους στην Ελλάδα. Χάρη στη συνεργασία του με το φεστιβάλ δημιουργείται μία αλυσίδα γνώσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αλλά και προβληματισμού μέσω των ταινιών. Το Coventry university, partner του φεστιβάλ, θα προβάλει μεγάλο κομμάτι του φεστιβάλ στην Αγγλία όπως έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Το Φεστιβάλ αξιοποιώντας τη διεθνή του αναγνώριση θα απονείμει, για τρίτη χρονιά, το βραβείο Rising Star Award, σε συνεργασία με το βρετανικό Ίδρυμα MMBF. Το βραβείο Σκηνοθεσίας σε μία ελληνική ταινία χορηγεί η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και η ΑΛΚΥΟΝΊΣ New Star Art Cinema διασφαλίζει διανομή στις βραβευθείσες από το Φεστιβάλ ταινίες. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Οργανισμό  KOYINTA και Tickets Tickets και έχει συνεργαζόμενες εταιρείες και πολιτιστικούς ανταποκριτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου, επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα προβολών, διαλέξεων και workshop στο www.aidff.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου