Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Μιράντα Βατικιώτη: Το μυστικό του βασιλιά των γερανιών



Ένα ημερολόγιο εξιχνίασης φόνου
456 σελίδες, σχήμα 14Χ23,5, 18 ευρώ
ISBN 978-960-6628-94-8
Εκδόσεις «Πικραμένος»

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της Μιράντας Βατικιώτη, Το μυστικό του βασιλιά των γερανιών: Ένα ημερολόγιο εξιχνίασης φόνου.
Ένας άνθρωπος βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στην μπανιέρα του σπιτιού του, στο Αιγάλεω. Ο δράστης, προτού αποχωρήσει από τον τόπο του εγκλήματος, έχει φροντίσει να βάλει φωτιά στον νεκρό και να αφήσει πίσω του ένα αινιγματικό γραπτό μήνυμα. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.
Σ’ αυτή την περιπέτεια ο επιθεωρητής Γ. Παπαδόπουλος για να λύσει τον γρίφο θα κληθεί να ξεπεράσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και κάθε είδους όριο, με τον βοηθό του Α. Αλεξάκη πιο σοβαρό και πιο αποφασισμένο από ποτέ. Η έρευνα θα οδηγήσει σε θαμμένα μυστικά, μια ψυχιατρική κλινική, τον Μπρεχτ, ηλικιωμένους επιθεωρητές και ψυχεδελικά όνειρα άνευ προηγουμένου. Η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα θα πλαισιώσει όλα αυτά τα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους κομμάτια του ανατριχιαστικού παζλ και το συμπέρασμα αναπόφευκτα θα είναι σκληρό.
Μόνο αντίβαρο στη μελαγχολία είναι τα λουλούδια που ανθίζουν παντού μέσα σ’ αυτή την υπόθεση, κατά βάση γεράνια, μα όχι μόνο.





ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Μιράντα Βατικιώτη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, επέστρεψε στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή και από το 2014 είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου μελετά τον σύγχρονο χορό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εργάζεται ως χορεύτρια και ηθοποιός.

Η ενασχόλησή της με τη λογοτεχνία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ. Έχει εκδώσει το διήγημα μυστηρίου για παιδιά Μαγικό ρολόι στις εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκης, το οποίο προτάθηκε για Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (2006). Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία από τις Εκδόσεις «Πικραμένος», στο οποίο —μεταξύ άλλων— μας συστήνει τον επιθεωρητή Γιώργο Παπαδόπουλο. Ο εκκεντρικός αυτός αστυνομικός επανέρχεται στο προσκήνιο και στο Μυστικό του βασιλιά των γερανιών ακούραστος και αντισυμβατικός, παρέα πάντα με τον πιστό συνεργάτη του Αλέξη Αλεξάκη, ξεκινούν ένα ταξίδι ενάντια στον χρόνο προκειμένου να ανακαλύψουν την αλήθεια.



Εκδόσεις «Πικραμένος», Τερψιθέας 2, 264 42 Πάτρα
τηλ.: 2610 432.200, Fax: 2610 430.884, yapi@yapi.gr, www.yapi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου