Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει τη νέα συλλογή του Μιχάλη Μαϊδάτση και του Χρήστου Χρηστίδη στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.».
Ο Μιχάλης Μαϊδάτσης και ο Χρήστος Χρηστίδης ζούνε στην Αθήνα και συνεργάζονται από το 1987. Σχεδιάζουν και δημιουργούν μοναδικά χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, με κοινή υπογραφή και εικαστική πάντα διάθεση, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία υλικών.
Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς τους λειτουργεί σαν όχημα του προσωπικού τους ύφους, όταν αναλαμβάνουν την διακόσμηση ή\και οργάνωση εσωτερικών χώρων, που αποτελεί μια παράλληλη και συμπληρωματική δραστηριότητά τους. Έχουν πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Κατά τη δημιουργία μίας μορφής χρησιμοποιούν τα υλικά σαν σκόρπιες λέξεις, που τις τοποθετούν σε μια σειρά για να αρθρώσουν προτάσεις. Τα βιώματα, η φαντασία και οι ικανότητες είναι το συντακτικό που τις μετατρέπει σε αφήγημα. Στόχος των καλλιτεχνών είναι κάθε κατασκευή να διηγείται κάτι και να διαβάζεται σαν ένα καλό βιβλίο.
Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα
Διάρκεια: 28.02.2018-19.03.2018