Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου : Ζωγραφική & Γλυπτική

Η Τέχνη στο Φουγάρο
,
ΝΑΥΠΛΙΟ
,
,

,
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 11πμ-2.30μμ & 5.30-10μμ | Κυριακή 11-8μμ
Το Σάββατο 24 Μαρτίου, το ΦΟΥΓΑΡΟ εγκαινιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση της Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου στη FOUGARO THE GALLERY Nafplion. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από δύο ενότητες δουλειάς και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Μαΐου.
Τα έργα της ενότητας "Ελαίης σκιή - Umbra oleae", που αντλούν την έμπνευσή τους από το ελαιόδεντρο, περιλαμβάνουν λάδια και μικτή τεχνική σε καμβά, έργα σε χαρτί με μελάνι, σανγκίνα και μολύβι, καθώς και γλυπτά σε μάρμαρο. Όπως σημειώνει η τεχνοκριτικός, Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, "η ιδιωματική, τρισδιάστατη, αντιμετώπιση του θέματος στις συνθέσεις με μεικτή τεχνική υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μες από το χρώμα: την πλαστικότητα-οντότητα του πολύπλευρα υποβλητικού δέντρου ενώ στα σχέδια με σέπια και με σινική, η εξαιρετική κινητικότητα του ίχνους προικίζει με έναν ιδιαίτερο παλμό το έργο".

Η ζωγραφική της Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου στην άλλη ενότητα, με τίτλο "Μνήμες", στρέφεται στην ανθρώπινη μορφή. Η ζωγράφος, Μερόπη Πρέκα, σημειώνει πως "το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, σε ένα και μόνο αλλά ουσιαστικά αποκαλυπτικό σημείο, του προσώπου, τα μάτια, ή καλύτερα, το βλέμμα, υποσυνείδητη ενδοσκόπηση μοντέλου-δημιουργού; Παράδοξη ανατομία ψυχής, χαρακτήρα. Η έκφραση του βλέμματος που καταγράφει [...] τη μοναξιά, το θυμό, την απογοήτευση, τις επιθυμίες, την αναζήτηση του ονείρου…".
Η έκθεση συνοδεύεται από κάρτες, αριθμημένα prints και πολλαπλά της Βάσως Γκιώνη-Ζησιμοπούλου
Την ημέρα των εγκαινίων θα αναχωρήσει πούλμαν από την Αθήνα στις 4μμ, από το Σταθμό Μετρό Κατεχάκη για το Ναύπλιο και θα επιστρέψει στις 9μμ.
Κρατήσεις έως 22/3: Ευγενία Παπανικολοπούλου | 2108070253 | evgenia@fougaro.gr

Bιογραφικό

Η Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Academie de la Grande Chaumiere στο Παρίσι, δουλεύοντας συγχρόνως στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη. Παράλληλα σπούδασε ιστορία Τέχνης στην Σχολή του Λούβρου.
Συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε Αρχαιολογία και Βυζαντινή Τέχνη στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB). Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο, Γερμανία και Αυστρία. Είναι μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου.
είσοδος ελεύθερη
,
Ώρες λειτουργίας:
,
Εγκαίνια:Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
Διάρκεια έκθεσης : Σάββατο 24/3 - Κυριακή 6/5/2018
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 11πμ-2.30μμ & 5.30-10μμ | Κυριακή 11-8μμ
,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
,

2752047300
210-8070523
,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου