Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

"Έκπληξη"τον Απρίλιο στον Πολυχώρο VAULT




Κασιδιαρη Κατερίνα

Έκπληξη (σοκ, κατάπληξη, θαυμασμός, απορία)



  Με την “ΕΚΠΛΗΞΗ” συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project FEELINGS που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος VAULT, μετά το περσινό SEVEN (που βασιζότανε στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Η έκθεση θα έχει διάρκεια 8 ημέρες, από την Τετάρτη 18 έως την Τετάρτη 25 Απριλίου. 



  Πρόκειται για ένα Project από 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων.



Πως αποτυπώνονται η Χαρά, η Θλίψη, η Αγάπη, η Αηδία, ο Φόβος, ο Θυμός, η Έκπληξη και η Ντροπή του σύγχρονου Έλληνα; Πως μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα συναισθήματα σε έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα;

Με τι χαιρόμαστε, τι μας προξενεί θλίψη, τι αγαπάμε, τι μας αηδιάζει, τι μας φοβίζει, τι μας θυμώνει, τι ακόμη μπορεί να μας εκπλήξει και με τι ντρεπόμαστε στην χώρα μας σήμερα;



Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 8:00 μμ




ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ:

Μπάμπης Αεράκης, Γεωργία Αντωνοπούλου, Γιώργος Αργυρόπουλος, Ιωάννης Βλαχιώτης,  Ευάγγελος Γουβέλης, Λίντα Ζοίτζε, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Εύα Ζαμπετάκη-Καλύβη, Νικόλαος Κάρμαν, Κατερίνα Κασιδιάρη, Χρήστος Κατσίνης, Νίκος κιχεμ, Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, Γεώργιος Μακρίδης, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Άγγελος Μπαράι, Νίκος Μπίμπιζας, Πέννυ Ορφανού, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Μαρία Παπαναστασίου, Ευγενία Παππά, Κατερίνα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Νικόλας Πουρλιάρος, Στέλλα Πυλαρινού, Βασιλική Σφήκα, Γεωργία Τσόκου, Παναγιώτης Φελούκας, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Μαρία Χατζημηνά, Χρήστος Χήρμπος, Βασιλική Χίου, Αννίτα Χριστοφίδου





ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FEELINGS?

Πρόκειται για ένα Project από 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων.



Οι 8 βασικές οικογένειες συναισθημάτων είναι:

Χαρά (ευτυχία, ανακούφιση, απόλαυση, ικανοποίηση, ευεξία, ευαρέσκεια, διασκέδαση, καμάρι, αισθητική απόλαυση, ενθουσιασμός, τέρψη, ηδονή, ευφορία, κέφι, έκσταση και στην ακραία μορφή της μανία)

Θλίψη (λύπη, ακεφιά, κατήφεια, μελαγχολία, αυτολύπηση, μοναξιά, καημός, απελπισία και σε παθολογικό βαθμό σοβαρή κατάθλιψη)

Αγάπη (εμπιστοσύνη, αποδοχή, φιλικότητα, τρυφερότητα, ευγένεια, ταίριασμα, αφοσίωση, λατρεία, ξεμυάλισμα, έρωτας)

Αηδία (αποστροφή, περιφρόνηση, δυσφορία, απέχθεια, σιχασιά, φρίκη, βδελυγμία)

Φόβος (άγχος, αναστάτωση, νευρικότητα, έγνοια, κατάπληξη, τρόμος, ανησυχία, δέος, φρίκη, σκιάξιμο, τρομάρα και στις ψυχοπαθολογικές του μορφές φοβία και πανικός)

Θυμός (λύσσα, οργή, πικρία, αγανάκτηση, απόγνωση, αναβρασμός, ενόχληση, εκνευρισμός, εχθρότητα και ίσως σε ακραίες καταστάσεις παθολογικό μίσος και βία).

Έκπληξη (σοκ, κατάπληξη, θαυμασμός, απορία)

Ντροπή (ενοχή, αμηχανία, απογοήτευση, τύψεις, ταπείνωση, εξευτελισμός, καταισχύνη, συστολή και μετάνοια).

  

   Το Project έχει διάρκεια 8 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 8 ημέρες στον Πολυχώρο VAULT μία έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από κάποιο από τα 8 συναισθήματα.

  Τον Απρίλιο η Έκπληξη και το Μάιο η Ντροπή. Ήδη παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο η Χαρά, τον Νοέμβριο η θλίψη, τον Δεκέμβριο η Αγάπη, τον Ιανουάριο η Αηδία, τον Φεβρουάριο ο Φόβος και τον Μάρτιο ο θυμός

   Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνονται στις 8 κάθε μήνα, με ώρα έναρξης 8:00 το βράδυ. (Εκτός από την Έκπληξη, λόγω διακοπών του Πάσχα, τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18 του Απριλίου).





Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ



Μία επιτροπή από 8 διακεκριμένους φωτογράφους θα επιλέγει κάθε φορά τις 8 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων (οι οποίοι μπορούν να παίρνουν μέρος με δύο το πολύ φωτογραφίες ανά συναίσθημα).



Η Επιτροπή μας:

Νίκος Γιαβρόπουλος (εικαστικός, master of ceremonies)

Θωμάς Δασκαλάκης (φωτογραφος και courier στην εταιρεία ndpphoto.gr)

Διονύσης Κούτσης (φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας (Black Studio Art))

Φάνης Παυλόπουλος (mobile photographer, ηθοποιός)

Γιάννης Πρίφτης (φωτογράφος (Trinity Productions))

Γιώργος Στριφτάρης (φωτογράφος, ηθοποιός, casting director)

Έλενα Φάκου (δημοσιογράφος, fashion & beauty editor)

Χριστίνα Φυλακοπούλου (φωτογράφος, τεχνικός θεατρικού φωτισμού)





Στο τέλος του φωτογραφικού project οι 64 επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν  στις 8 Ιουνίου στο VAULT και θα εκδοθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα από την Κάπα Εκδοτική (http://www.kapaekdotiki.gr/ ).

Στο νικητή ο πολυχώρος VAULT θα διοργανώσει την προσωπική του έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά.







Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(τηλεφωνικό κέντρο 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου