Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ναρκισσισμός


Στα τριάντα και πλέον χρόνια της ως θεραπεύτριας, αλλά και ως κόρης μητέρας-ναρκίσσου η dr. Karyl McBride, ερευνήτρια, ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος έχει διαπιστώσει το εξής: Ο ναρκισσισμός, μια διαταραχή προσωπικότητας που ξεπερνά τον απλό εγωισμό και τη ματαιοδοξία, είναι μια από τις κυρίαρχες αιτίες οικογενειακών προβλημάτων, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια που ακολουθούν το παιδί και στην ενήλικη ζωή του.
Η σχέση εξάρτησης που δημιουργείται, η τοξική αγάπη, η χειραγώγηση έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη και-τελικά-στην ευτυχία της κόρης: Διαρκείς συναισθηματικές ματαιώσεις, ενοχές, διατάραξη της ηρεμίας, διαστρέβλωση προσδοκιών κ.ά.Όλα όσα αποκόμισε από τη δική της τραυματική εμπειρία, καθώς και από τις θεραπευόμενες της, η Mc Bride τα συμπυκνώνει σ’ ένα βιβλίο. Στο «Υπάρχει χώρος για μένα;: Οι περιπέτειες του ναρκισσισμού στην εποχή μας μέσα από τις σχέσεις μάνας-κόρης», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πορφύρα, η ειδικός ρίχνει φως σ’ αυτή την τοξική σχέση αλλά και προτείνει τρόπους που θα βοηθήσουν την κόρη να χτίσει μια ταυτότητα ξέχωρη από τη θηλιά της μάνας.

Το βιβλίο υπήρξε η αφορμή για την διοργάνωση του ομώνυμου κύκλου ομιλιών στο ίδρυμα Θεοχαράκη τον Φεβρουάριο του 2018, υπεύθυνη του οποίου ήταν η ψυχολόγος και καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Φωτεινή Τσαλίκογλου που υπογράφει και την εισαγωγή της ελληνικής έκδοσης.Τίτλος: «Υπάρχει χώρος για μένα;»: Οι περιπέτειες του ναρκισσισμού στην εποχή μας μέσα από τις σχέσεις μάνας-κόρης
Συγγραφέας: Karyl Mc Bride
Εκδόσεις: Πορφύρα
Εισαγωγή: Φωτεινή Τσαλίκογλου
Μετάφραση: Χριστόφορος Ζώνας
Τιμή: 18 €ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η dr. Karyl McBride εργάζεται ως θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας στο Ντένβερ του Κολοράντο και έχει περισσότερα από 28 χρόνια εμπειρίας τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Ειδικεύεται στη θεραπεία ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με δυσλειτουργικές οικογένειες. Τα τελευταία 17 χρόνια ασχολείται ερευνητικά με τα παιδιά ναρκισσιστικών γονέων, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στις γυναίκες που μεγάλωσαν με ναρκισσιστικές μητέρες. Περισσότερες πληροφορίες για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.karylmcbridephd.com. Επιπλέον, στο www.nevergoodenough.com θα βρείτε τα πάντα σχετικά με το συγκεκριμένο βιβλίο της, καθώς και ένα forum διαλόγου για τις κόρες ναρκισσιστικών μητέρων.Για να δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Πορφύρα πατήστε ΕΔΩΕυχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou
Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου