Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Οι εύθυμες κυράτσες του Ουίνσδορ

Η κωμωδία "Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και μετάφραση της αξέχαστης Νίκης Τριανταφυλλίδη είναι ένα λαϊκό θέατρο, σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό σε σκηνοθεσία Ζωής Tριανταφυλλίδη. Στο Ash In Art, Ηρακλέους 10, έναντι στάσης μετρό Συγγρού-Fix

Η είσοδος είναι ελεύθερη, είσοδος μόνο με (διπλές) προσκλήσεις από εδώ > https://goo.gl/forms/tYHAH6eSamV8Yrnt2 Πριν την έναρξη της παράστασης παίρνετε κάτι από το κυλικείο με 1-1,50€ για τον χώρο | αφήνετε ό,τι ποσό θέλετε σε κουτί για τους ηθοποιούς και τους συντελεστές στο τέλος.

Υπόθεση > Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής, σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει όμως να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του. Σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο
τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό πότε γράφτηκε το έργο απ' τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανέβηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύθηκε σε κείμενο το 1602. Αυτή η υπεροψία του ατόμου "σε μένα όλα επιτρέπονται", η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ "σύγχρονο ήρωα " και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η ...γραφική κοιλιά. Aυτός που νιώθει εξυπνότερος απ' τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα... Οι θεατές παρακολουθούν αυτόν τον υψηλά ιστάμενο και ταυτόχρονα χρεοκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

Συντελεστές:
Μετάφραση, διασκευή: Νίκη Τριανταφυλλιδη
Κουστούμια: Χριστίνα Μπλιθικιώτη
Σκηνοθεσία: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Τεχνικός ήχου: Βασίλης Κουσουνέλος

Παίζουν οι
Στάθης Γεωργοπουλος (Φάλσταφ)
Ιωάννα Προσμιτη (Παίητζ)
Ζωή Τριανταφυλλίδη (Σβέλτη).
Σοφία Σωληναραίου (Φορντ)

Περιορισμένος αριθμός θέσεων (40)
Χορηγός επικοινωνίας: Ertopen.com, CRradio.gr

------------------------------------------

ASH IN ART
Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, 11743, Αθήνα,
έναντι στάσης μετρό Συγγρού - Fix
Τ: 210 9216-890, Ε-Μ: info@ashinart.com,
URL: http://www.ashinart.org/.

Το Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης - Ash In Art είναι
μη κερδοσκοπικός φορέας τεχνών & πολιτισμού
[Kαλλιτεχνικό σχολείο - Eικαστικός χώρος] με
αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών: 3181/2004.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου