Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


Για 10η ημέρα καθαρό το Πεδίον του Άρεως από ναρκωτικά. Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Ισχυρή παραμένει η δύναμη της αστυνομίας ιδίως στο δυτικό τμήμα του Πάρκου όπου ήταν η πιάτσα των ναρκωτικών. Δυστυχώς τα άτομα της πιάτσας παραμένουν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, τον ΟΤΕ και στην οδό Κότσικα και περιμένουν πότε θα χαλαρώσει η αστυνόμευση για να καταλάβουν και πάλι το Πεδίον του Άρεως.
Η κατάσταση στην Πατησίων; Τραγική! Ρωτήσαμε μία εργαζομένη σε κατάστημα και μας είπε: «τους αφήνουμε να μας κλέβουν για να μη μας σκοτώσουν. Μας πιάνει η καρδιά μας για να μπούμε και να βγούμε από το μαγαζί. Πελάτες; Μόνο όσοι δεν ξέρουν τι γίνεται στην περιοχή…».

Στο εσωτερικό του Πάρκου είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Σε μία δίωρη βόλτα μόνο ένας πιτσιρικάς βρέθηκε να μας προτείνει να αγοράσουμε «σίσα» κι όταν τον αγριοκοιτάξαμε, το έβαλε στα πόδια…
Κυκλοφορούν πλέον γονείς με παιδιά, περισσότεροι νέοι που τρέχουν και ηλικιωμένοι που κάνουν βόλτες αλλά χρειάζεται να έρθει περισσότερος κόσμος για να γίνει η επανοικειοποίηση του Πάρκου.
Οι υποδομές του Πάρκου; Παραμένουν στα κακά τους τα χάλια. Το πράσινο των θάμνων μαραμένο από το κατεστραμμένο ποτιστικό σύστημα, η μικρή παιδική χαρά ουσιαστικά κλειστή επειδή ΑΚΟΜΑ η περιφέρεια δεν λέει να την επιδιορθώσει, η υδάτινη διαδρομή είναι ένα έλος στάσιμων νερών για την αναπαραγωγή των κουνουπιών και ο φωτισμός… ποιος φωτισμός; Προφανώς μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, αφού ούτε 1 στα 10 φωτιστικά λειτουργούν.
Η Περιφέρεια, λένε οι φήμες, θέλει να κάνει μία μεγάλη φιέστα στις 12 Σεπτεμβρίου με μουσική και τραγούδια και τότε είναι που θα φωτίσει το Πάρκο για να… αυτοθαυμαστεί.
Δεν αλλάζουν μυαλά… Αντί να κοιτάξουν την καθημερινότητα του Πάρκου, ψάχνουν για να βγάλουν μία φωτογραφία της στιγμής, να την βάλουν στις σελίδες τους και να πούνε: «να, φτιάξαμε το Πάρκο!».
Ποιόν θα πείσουν άραγε;
Είναι σαν τα «εγκαίνια» προηγούμενων διοικήσεων του Πεδίου του Άρεως που βάζανε γλάστρες δεξιά και αριστερά των διαδρομών για να μην φαίνεται η ασχήμια στα παρτέρια...
Αφιερώνουμε στην Περιφέρεια Αττικής τη φωτογραφία της ανάρτησης. Είναι η σκιά ενός πατέρα με το παιδί του στο ημίφως του Πάρκου, οκτώ η ώρα το βράδυ. Μόνο ένα φωτιστικό λειτουργεί στον χώρο.
Τι θα απαντούσατε κυρίες και κύριοι σ αυτόν τον πατέρα;
Να κάνει υπομονή να χαρεί το παιδί του στις 12 του μήνα που θα έρθετε με τους φωτογράφους σας;
Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου