Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σεμινάριο Υποκριτικής


Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών  σας προσκαλεί στο Ανοιχτό Σεμινάριο «ΕΚΣΤΑΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ συντονίζει η  Σίσσυ Δουτσίου.

Σε αυτό το σεμινάριο θα ερευνήσουμε την εμπειρία της θεατρικής τέχνης. Η υποκριτική, το σωματικό θέατρο και η σκηνοθεσία μπορούν να εμπλουτίσουν αλλά και να εμπλουτιστούν από τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνική ζωή. Τι συμβαίνει όταν ο ηθοποιός, ο ασκούμενος, ο καλλιτέχνης αποκτά την δυνατότητα να μιλήσει για αυτό που τον τρομάζει να μιλήσει, να εκφράσει αυτό που τον εμποδίζει να εκφραστεί; Υπερβαίνοντας τα τεχνικά μέσα εστιάζουμε στο σώμα και την φωνή, την συγκέντρωση και την δύναμη της θεατρικής δράσης διερευνώντας την απελευθερωτική δυνατότητα για τον ηθοποιό και τον θεατή.


Στο πλαίσιο του σεμιναρίου δημιουργείται κάθε φορά μια συνάντηση του σύγχρονου θεάτρου με το βίωμα της λύτρωσης. Ένα γεγονός ξεδιπλώνεται, δομημένο και ακριβές, ένα ζωντανό ρεύμα που βασίζεται στο ρυθμό κείμενων που διερευνούν ό,τι χρειάζεται για να ενεργοποιήσουμε τον εαυτό μας απέναντι στην ενσυναίσθηση, απέναντι στον άλλον και απέναντι στον κόσμο.

Ο ηθοποιός μελετά τις πολύπλοκες συγκρούσεις του ανθρώπινου συναισθήματος, εξασκείται στον ανθρώπινο πόνο και στην εκστατική χαρά θέλοντας να βοηθήσει τον υπόλοιπο θίασο και το κοινό να μετατρέψει το δικό του μυστικό σε συλλογική χαρά.

Ακολουθώντας το διερευνητικό πνεύμα του Workcenter του J.Grotowski και του T.Richards, αντλώντας έμπνευση από τα κείμενα του Αντονέν Αρτώ και από τη δημιουργική διαδρομή του Living Τheatre, το Ινστιτούτο Πειραματικών μαζί με τη Σίσσυ Δουτσίου και τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δημιουργήσουν μια παλλόμενη εκστατική θεατρική δράση μέσα από τις εμπειρίες τους, τα βιώματα και τις επιθυμίες τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες ή απόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών, σχολές χορού και σχολές θεάτρου ή μουσικής, σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών, σε ηθοποιούς, performers και όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Η Σίσσυ Δουτσίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αστροφυσική στο University of Sussex στο Brighton της Αγγλίας και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Δήλος το 2009. Eίναι ιδρυτικό μέλος του+Ινστιτούτου [Πειραματικών Τεχνών]. Πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις («Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ, «Πεθαίνω Σαν Χώρα» του Δημήτρη  Δημητριάδη, «Ψύχωση!» (4.48 Psychosis) της Σάρα Κέιν,«Νύχτα» (Yard Gal) της Rebecca Prichard κ.α.). Συμμετείχε σε ποιητικές αναγνώσεις, performances, ομιλίες και video art εκθέσεις της ομάδας «Κενό Δίκτυο» με την οποία έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α., το Μεξικό, την Ινδία και το Νεπάλ. Ποιήματα της πρωτοεμφανίστηκαν στα λογοτεχνικά περιοδικά «Συμπαντικές Διαδρομές» (2007) και «Ένεκεν» (2008).

Βιβλία :

Συμμετοχή στο συλλογικό έργο “We Αre an Ιmage from the Future – the Greek Revolt of Dec. 2008” (ΗΠΑ, ΑΚ Press, 2010) με το δοκίμιο «Τhe Limitations of Antisexism»
«Προσβολή Δημοσίας Αιδούς» (εκδ. Κενότητα, 2012) / «Ω! Απόκρυφον» (εκδ. Κενότητα 2015) / «Η Ηδονοβλεψίας» (εκδ. Κενότητα 2018) / «Ανθολογία  Νεοελληνικής Ποίησης: 1550-2017» μετάφραση Μανώλη Αλυγιζάκη, Ekstasis Editions, Victoria, BC, 2018, Canada




ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ | ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2018
από το Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών]


έναρξη: Σάββατο 20/10/2018
κάθε Σάββατο και Κυριακή
Διάρκεια: 6 μαθήματα | 24 ώρες


+ (2 από τα μαθήματα θα οργανωθούν σε υπαίθριο θέατρο του Αττικού Άλσους)

Κόστος:
100 €
80€ (φοιτητικό, σπουδαστικό)
Τόπος:  ΚRAMA Art Space  
 https://www.krama-artspace.com/


οργάνωση:
+ the Institute [for Experimental Arts]
www.theinstitute.info


πληροφορίες / δηλώσεις συμμετοχής:
2106465693 / 6951407792


email: theinstitutecontact@gmail.com

FB EVENT

Περισσότερες Πληροφορίες για τον τόπο του σεμιναρίου:

KRAMA Art Space



 

Tόπος Υπαίθριου Θεάτρου Αττικού Άλσους








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου