Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ....


Το κίνημα  κατά των ανεμογεννητριών - που δεν είναι εν γένει "αντιαιολικό κίνημα", γιατί υπήρξαν και υπάρχουν αιολικές εφαρμογές χρήσιμες για την κοινωνία- πρέπει να αποστασιοποιηθεί  από δυο νήματα ιδεών   που  συνδέονται  μαζί του και να αποποιηθεί την συνηγορία τους.

Αυτά είναι :  Η άποψη περί "αιολικής απάτης", σύμφωνα με την οποία οι ανεμογεννήτριες - παρά την εκ πρώτης όψεως παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος - δεν προσφέρουν   τελικά  αυτό το  ρεύμα, δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση των  ενεργειακών  προβλημάτων   και αποτελούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ένα από τα κόλπα  των εταιρειών για να βγάζουν χρήμα.

Και δεύτερο, η άποψη περί της  "απάτης του θερμοκηπίου", σύμφωνα με την οποία  αυτό που βεβαιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων για την τήξη των πάγων, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την άνοδο της στάθμης των θαλασσών κλπ.  - περίπου το 97,5%  των επιστημόνων που ασχολούνται με την υπόθεση -    είναι λαθεμένο  ή είναι απλή επινόηση για να δικαιολογηθούν   κάποιες ενεργειακές επιλογές .

 Το  οικολογικό  κίνημα πρέπει να απευθυνθεί   χωρίς λεγκαλιστικές αυταπάτες στη βασική  πηγή όλων των αποφάσεων ,  που είναι ο λαός. Πρέπει να επιδείξει  πνεύμα φυσιολατρικό,  πνεύμα προστασίας της βιοποικιλότητας, των ορεινών πληθυσμών, του τοπίου, της αισθητικής, της  ίδιας της ορεινής εμπειρίας που βιώνουν πολλοί ορειβάτες   στη δική μας και στις άλλες χώρες. Πρέπει   να προστατεύσει τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ και γενικότερα τις  ευαίσθητες περιοχές της φύσης και του πολιτισμού,   και να υποδείξει ως  "χωροταξική διέξοδο" στις ανεμογεννήτριες - είτε τις  πεδιάδες είτε την ανοικτή θάλασσα...Ακόμη πρέπει να απαιτήσει  την απαρέγκλιτη  εφαρμογή της  Αρχής της Προφύλαξης   από την πολιτική εξουσία, πράγμα που σημαίνει : Ότι η υπόθεση της κλιματικής αλλαγής , που  έχει μεν δρόμο να διανύσει ως την απόλυτη βεβαιότητα αλλά που σήμερα τουλάχιστον αποτελεί  την πιθανότερη των εξελίξεων, πρέπει να εμπνεύσει όλες τις ενεργειακές και  οικονομικές πολιτικές .    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου