Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Το Σάββατο του Παραγωγού

«Το Σάββατο του Παραγωγού», μια πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων, την ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της γεωργικής παραγωγής και την προβολή της Μεσογειακής ∆ιατροφής ως σύγχρονου τρόπου υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, συνεχίζεται και το 2019, για 4ηχρονιά !
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σας προσκαλεί: το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ, σε μια ανοικτή συζήτηση με διακεκριμένους ομιλητές και επαγγελματίες παραγωγούς με θέμα τα Ευπαθή Τυριά των Κυκλάδων (διαδικασία παραγωγής, στοιχεία λαογραφίας, νομοθετικό πλαίσιο κ.α). στο φιλόξενο σπίτι της οδού Τριπόδων 28, στην Πλάκα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Συντονισμός:  Αντωνία Τριχοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας,  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 12.00 -12.15 Η Ιστορία των Τυριών των Κυκλάδων Μαθήματα από το χθες της Νάξου στο σήμερα Εισηγητής: Αντώνης Τζιώτης, Φιλόλογος – Λαογράφος 12.15 - 12.30 Τα Ευπαθή τυριά των Κυκλάδων: Προκλήσεις & Λύσεις-η νομοθεσία Εισηγητής: Χρήστος Αποστολόπουλος, ∆ρ. Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,        Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων.  12.30 - 12.45 Το Παραδοσιακό Τυρί στην πράξη Εισηγητής: Έφη Τσακαλίδου, Καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ∆ιευθύντρια Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας.         
12.45 - 13.30 Η Άποψη του Παραγωγού: Εισηγητές: Νίκος Φρατζέσκαρος (παραγωγός, Σίφνος): Μανούρα, Χλωρομανούρα, Ξινοτύρι, ΓιώργοςΒλαβιανός (παραγωγός απο Νάξο): Ξυνομυζήθρα, Αρσενικό και Μανώλης Μπαμπούνης( παραγωγός απο Νάξο): Αρσενικό, Κεφαλογραβιερα κα 13.30 - 14.00 Συζήτηση με το -
κοινό γευσιγνωσία 1400
Γευμα εμπνευσμένο από τα Κυκλαδίτικα τυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου