Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Η Πολιτιστική Ταυτότητα της Ραφήνας από τους ίδιους τους Πολίτες της


          

              Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 7 μ.μ.



Τα πορίσματα των Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό στην Ραφήνα (ΕΜΠ, Οκτώβριος 2018), θα παρουσιάσει για  πρώτη φορά δημόσια η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη, υλοποιώντας την υπόσχεση της αρχικής Πρόσκλησης Συμμετοχής της Τοπικής Κοινωνίας σε αυτά.



Η εκδήλωση, η οποία στόχο έχει να αποτυπώσει την Πολιτιστική Ταυτότητα της Ραφήνας, έτσι όπως αναδεικνύεται από τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στον χώρο του ΚΑΠΗ Ραφήνας, Ελευθερίου Βενιζέλου 21, στις 7:00 το απόγευμα.



Θα παραβρεθούν και θα σχολιάσουν οι Καθηγητές του Τομέα Πολεοδομίας - Χωροταξίας στο ΕΜΠ κ.κ. Μαρία Μάρκου (επιβλέπουσα στην Διπλωματική Εργασία της Έφης Γιακουβάκη), Μηνάς Αγγελίδης και Γιώτα Θεοδωρά, καθώς και οι ενεργοί πολίτες της Ραφήνας και συμμέτοχοι στην έρευνα κ.κ. Στάθης Δημητρακός, Τασούλα Δημοπούλου και Αντώνης Λαζαρής. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα. Νεφέλη Τζανετάκου.






                                               Δύο λόγια για την Εκδήλωση:



Η μεταπτυχιακή ερευνητική Εργασία μου με θέμα "Η δυναμική της Κοινωνίας των Πολιτών στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Ταυτότητας ενός Τόπου - τα Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού της Ραφήνας" έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Για εμένα ήταν μία μεγάλη ικανοποίηση.

Ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής, στην οποία συνέβαλαν και συμμετείχαν συλλογικοί φορείς της πόλης μας και σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας.

Οι κοινές ανησυχίες και προβληματισμοί που μοιραστήκαμε κατά την διάρκεια της έρευνας αποτέλεσαν το έναυσμα για την πραγματοποίηση μίας ανοικτής εκδήλωσης για την Πολιτιστική Ταυτότητα της Ραφήνας.

Καλώ όλους όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους ή όχι στα Εργαστήρια.

Τα πορίσματα της έρευνας, όπως από την αρχή είχαμε πει, θα είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να τα αξιοποιήσει, τον Δήμο, τους τοπικούς φορείς, την κοινωνία της περιοχής, την επιστημονική κοινότητα.

Είναι επιπλέον αυτό που σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες μου ζήτησαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης κάθε ομάδας, αφότου οι συζητήσεις είχαν προηγουμένως «ανάψει», με καίρια ζητήματα να τίθενται, για την εμπειρία του να ζεις στην πόλη της Ραφήνας, για την ταυτότητα και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψαν εξαιρετικά συμπεράσματα, όχι μόνο τα αναμενόμενα αλλά και άλλα, πρωτότυπα και αναπάντεχα, που εξαρχής με προβλημάτισαν και με εξέπληξαν ευχάριστα.

Τα Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό στη Ραφήνα είχαν πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 13-23 Σεπτεμβρίου 2018 στον χώρο του ΚΑΠΗ Ραφήνας, αφού ζητήθηκε η συμφωνία και υποστήριξη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και του ΝΠΔΔ Φίλιππος Καβουνίδης.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμο, τους φορείς και τους πολίτες που τα στήριξαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Θα ήταν τιμή μου η παρουσία σας στην εκδήλωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου