Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μονάδα Ανακύκλωσης Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων !


 

 
του Στέφανου Σταμέλλου *
Έγραφα στις 20/2/2018 με τίτλο «Τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων, τα λατομεία και οι ευθύνες του Δήμου» [https://www.facebook.com/stefanos.stamellos/posts/10154986674722136]: “Σε ένα από τα ανενεργά λατομεία ανατολικά της Λαμίας, δίπλα στον Ξηριά, γίνεται εναπόθεση μπαζών οικοδομών, λάστιχων και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αυθαίρετη εναπόθεση στο λατομείο, αλλά και τις εικόνες που συναντάει κανείς παντού με τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων(ΑΕΚΚ)... Στην περιοχή μας υπάρχουν ανενεργά λατομεία, όπως το συγκεκριμένο, στα οποία τώρα γίνεται παράνομη απόρριψη…”, που συνοδεύονταν με αντίστοιχες φωτογραφίες.

Πληροφορήθηκα ότι με βάση αυτό, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδας με έγγραφο με ημερομηνία 20-2-2018 ζήτησε να γίνει ο έλεγχος από την Περιφέρεια Στερεάς. Και όπως φαίνεται, έγινε η αυτοψία από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού(ΔΙΠΕΧΩ) στις 6/6/2018. (το έγγραφο των Επιθεωρητών πρωτοκολλήθηκε μετά από 39 μέρες και η αυτοψία διενεργήθηκε μετά από 2,5 μήνες)

ΟΚ. Και τί μας είπαν: Ο νομός Φθιώτιδας δεν περιλαμβάνεται σε Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ(Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων)… Δεν είδαν φυσικά παράνομες αποθέσεις και αναφέρθηκαν σε αποκατάσταση λατομικού χώρου (χωρίς ΜΠΕ;).

Τέλος πάντων, δεν θέλω να σχολιάσω όλα όσα ατυχή περιλαμβάνονται στο έγγραφο. Σημασία έχει πια – και πιστεύουμε μετά από αυτό – η εταιρεία «ΕΝΩΜΕΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΛΑΜΙΑΣ ΑΒΕΕ» στις 20-12-2018 κατέθεσε αίτημα έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αποκατάσταση ανενεργού λατομείου αδρανών υλικών και την παράλληλη λειτουργία μονάδας ανακύκλωσης ΑΕΕΚ στη θέση «ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΑΣ» της ΔΕ Λαμιέων!!

Θα μπορούμε νομίζω να πανηγυρίζουμε σε λίγο τη λειτουργία και στην περιοχή μας μονάδας ανακύκλωσης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).
Λαμία, 11.1.2019
 
http://www.e-ecology.gr





 
3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου