Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ...







                                                                                                                                                 






ΙΑΝ 9

8η ποιητική αγρυπνία (πανηγυρική) στους ''Ορίζοντες Γεγονότων''

Θα παρουσιάσουν τα ποιήματα τους οι τζιμης ευθυμιου και Ιωάννα Αργυρίου
(οχι μονο, αλλα αυτους τους εχουμε κλεισει!).

Η ομάδα "ποίηση στην εποχή της εκποίησης" συνεχίζει και αυτή την Τετάρτη τις ποιητικές αγρυπνίες, ένα θεσμό που ήδη διανύει τον τέταρτο χρόνο ύπαρξης. Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στις 9:00μμ, θα γίνει η 8η φετινή ποιητική Πανηγυρική Πρωτοχρονιάτικη αγρυπνία στους Ορίζοντες Γεγονότων Κεραμεικού 88, 104 35 Αθήνα, στον Κεραμεικό. Στον άμβωνα ο Ανδρέας και η Στέλλα Βατίστα. Στο υπερώο ο Άγνωστος Χ. Όσοι πιστοί και άπιστοι προσέλθετε. Μπορείτε να φέρετε και ποιήματα μαζί σας, δικά σας ή άλλων, γιατί όσο βαθύτερα μπαίνουμε στην ποίηση τόσο το πράγμα ανοίγει...

http://ekpoiisi.blogspot.com/




                                                                                                                                                            






Σάββατο 12 Γινάρς 6-9μμ
Ξανα-ανοίγουμε το Μεγάλο Βιβλίο εμπλουτισμένο με (υπερ/δια/συν)κείμενα στη ΣΤΟΑ του ΒΙΒΛΙΟΥ (Πεσμαζόγλου & Σταδίου).


                                                                                                                                                           




16-30 Ιανουαρίου.
H Έκθεση μας για τα Καίκια που Πληγώναμε συνεχίζεται στο Βόλο.

                                                                                                                                                     


Και το κάλεσμα μας,

 ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ

σώμα - ίαμα
 
Πρόταση - Πρότζεκτ για συμμετοχή
του Ορίζοντα Γεγονότων στο Platforms Project 2019

 
ΚΑΛΕΣΜΑ
 
Το σώμα ως το κουτί που μας κουβαλάει, ο χώρος που κατοικούν τα αισθήματα και οι ανθρώπινες σκέψεις. Το σώμα ως σκεύος φύλαξης επιθυμιών και ονείρων, οίκος του Εαυτού και του Είναι.
Αν το παρελθόν βρίσκεται και αυτό μέσα στο σώμα, ως η μόνη αλήθεια που έχουμε ζήσει, το παρόν βρίσκεται στην επιφάνειά του, με κάθε στιγμή πόνου καταγραμμένη επάνω της για να μας προειδοποιεί για τα ερχόμενα.
Κι αν είναι για το καλό μας που τα άσχημα είναι αυτά που ξεχνάμε πρώτα, στο σώμα μας βρίσκεται και το ίαμα, γιατί σ’αυτό είναι που έχουν εγγραφεί όλες οι αγάπες κι οι καλωσύνες που εισπράξαμε, ώστε μ’ αυτό το σώμα να συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στον κόσμο, αναζητώντας μέχρι τέλους την αθανασία. 
H τέχνη εκπροσωπεί.. συμβολίζει... αποτελεί αυτό ακριβώς το κομμάτι της αθανασίας μέσα μας κι εκεί βρίσκεται για εμάς όλο το μυστικό της Θεραπευτικής αξίας της τέχνης και της καλλιτεχνικής δράσης. 
 
Ο Ορίζοντας Γεγονότων προτείνει το θέμα «σώμα - ίαμα» για την έκθεση στις Πλατφόρμες 2019 και ζητά από τους φίλους - καλλιτέχνες επιτοίχια δισδιάστατα έργα, εμβαδού αντίστοιχου διαστάσεων 35Χ50 ή 50Χ35 ή 35Χ35 cm. Περιμένουμε την διαθεσιμότητα σας με δείγμα δουλειάς - ή και την πρότασή σας στο katehaki54@yahoo.gr  μέχρι 15 Ιανουαρίου.
Επειδή ο χώρος έκθεσης στις πλατφόρμες που μας παραχωρείται περιορίζεται στα 10 τετραγωνικά μέτρα, πρέπει να περιορίσουμε κι εμείς τα συμμετέχοντα έργα το πολύ σε 40.
Άλλα έργα, όπως τρισδιάστατα, video, performance μπορεί να προταθούν αλλά θα εξεταστούν κατά περίπτωση, αν υπάρχει δυνατότητα να παρουσιαστούν και πώς.
 
Θέλουμε και θα επιδιώξουμε ο περιορισμός στο πλήθος και μέγεθος των έργων να δημιουργήσει «μία εγκατάσταση» «μιας συλλογικότητας ατόμων». Γι’ αυτό, η επιμελητική ομάδα θα επιλέξει, από τα προτεινόμενα έργα, όσα εσωκλείουν αφενός την ποιότητα και αφ’ετέρου εναρμονίζονται και δημιουργούν την «ιαματική» ιδιότητα του συλλογικού έργου. Έτσι, ο τίτλος και η ιδέα του πρότζεκτ δεν θα είναι μόνο η αφορμή για τη δημιουργία καθ’ ενός έργου ξεχωριστά αλλά αυτό που αναζητούμε με την εγκατάσταση-έκθεσή τους. Όσο περισσότερο προσεγγίσουμε αυτό τον στόχο, θα μπορούμε να ισχυριστούμε πως ο Ορίζοντας Γεγονότων μπορεί να λειτουργεί ως ένα σώμα - ίαμα στον σύγχρονο χώρο των τεχνών.
 
Η συνέχεια μπορεί - θα επιδιώξουμε, να φέρει το άνοιγμα του ορίζοντα, τη διεύρυνση των τη διεύρυνση των έργων σε πλήθος, μέγεθος και μορφή, με την εγκατάστασή τους στο συλλογικό έργο να διαφοροποιείται για να ταιριάξει σε άλλους χώρους έκθεσης, όπως ένα δημόσιο νοσοκομείο, ώστε «να μας ακούσει» και ο άλλος άνθρωπος, αυτός που ξεχνάμε ή δεν έχουμε ξανασυναντήσει.....

                                                                                              

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου