Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Θωρηκτά Λιθόκτιστα, της Σοφίας Λιβανού

Στα χαρακτικά σχέδια-λιθογραφίες της Σοφίας Λιβανού, που φιλοξενούνται στους χώρους της Zivasart Gallery με τίτλο «Θωρηκτά Λιθόκτιστα», αναδεικνύεται μια μινιμαλιστική και συνάμα στιβαρή γραφή και μορφή που η χαράκτρια ανακαλύπτει στην παλιά μαστοροσύνη στο χτίσιμο των πλοίων και των παλιών πέτρινων κατοικιών. 
Αυτή ακριβώς η διαδικασία την οδηγεί σε μια ποιητική προοπτική που παραπέμπει στην σχέση των εννοιών «σπίτι-πλοίο» (Η γωνιακή ακμή του λιθόκτιστου αντιστοιχεί στην πλώρη του σκάφους).
Εδώ τα σχέδια της συμπαγούς κατασκευής με τα μικρά ανοίγματα και τις σκάλες συμβολίζουν την έννοια της Κιβωτού, που ταυτίζεται στο έργο της Λιβανού με το σπίτι, την κατοικία, η οποία εμπεριέχει τις μνήμες και τις εμπειρίες του καθενός μας.
Πρόκειται για σχέδια απλής προοπτικής όπου οι ακμές των κτιρίων οδηγούν στα σημεία φυγής και ταυτόχρονα αναπτύσσονται σ’ αυτά πολύ ενδιαφέρουσες ματιέρες μέσα από τη χρήση της τεχνικής της λιθογραφίας, την οποία ελάχιστοι πλέον χαράκτες και εικαστικοί υπηρετούν.
Όλα αυτά καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη τη δουλειά της Λιβανού και προοιωνίζονται ένα δημιουργικό μέλλον της χαράκτριας μετά από αυτή την πρώτη ατομική παρουσία της.

Zivasart Gallery, Παντανάσσης 1, Μαρούσι
Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου από τις 7:30 μμ.
Διάρκεια έκθεσης: έως 10 Μαρτίου.
Ώρες Λειτουργίας: Όλες τις μέρες από τις 9.00 έως τις 21.00.
Τηλ. 2106830648 Κιν. 6936531703
Με την υποστήριξη των ξενοδοχείων Civitel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου