Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Αποχαιρετώντας το 2018 από τα ψηλά βουνά της Κοιλάδας του Αχελώου

 


Στα χιονισμένα ψηλά βουνά, τα αλπικά δάση, τους καταρράκτες και τα τρεχούμενα νερά του Αχελώου, εκεί όπου σμίγει ο ουρανός με τη γη, αποχαιρετά το 2018 και καλωσορίζει τη νέα χρονιά, η Ομάδα Πεζοπορίας και ορειβασίας Ορεινού Βάλτου και Κοιλάδας Αχελώου.
Τα μέλη της ομάδας, παρά το τσουχτερό κρύο και τη χιονόπτωση, ξεκίνησαν από χθες στα «αδιάβατα» πλέον, αλλά νοσταλγικά μονοπάτια αντικρίζοντας απ’ τις ψηλές βουνοκορφές τον Αχελώο, για να υποδεχτούν εναλλακτικά το νέο χρόνο.
Είναι μία ξεχωριστή χειμερινή εμπειρία σε ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο. Όπως λένε οι πεζοπόροι, «οι εξορμήσεις αυτές γίνονται συχνά πλέον, στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς για το ενδιαφέρον εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού που παρουσιάζει η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου, απ’ τη γέφυρα Κοράκου ως και τη γέφυρα Τατάρνας.
Μάλιστα, απευθύνουν πρόσκληση σε όσους αισθάνονται νέοι κι αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην καθαρή φύση, να τους ξεναγήσουν στον τόπο τους.
Τα πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά του Αχελώου, αλλά και τα σημεία όπου λιμνάζουν και δημιουργούν μικρές παραλίες, προκαλούν και προσκαλούν για κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες, με θέμα τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό, όπως κολύμπι στα ορεινά, βαρκάδα, κανόε καγιάκ, παρατήρηση της άγριας ζωής, πολιτιστικό τουρισμό σε παραποτάμια θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία του μυθικού Αχελώου.
Οι νέοι άνθρωποι της Ομάδας στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Φέτος, στις αρχές καλοκαιριού, θα φιλοξενήσουν το θεσμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, κατά μήκος του ποταμού.
Μάλιστα επισημαίνουν ότι το ζητούμενο για εκείνους είναι «να ξαναφτιάξουν τα παλιά μονοπάτια των προγόνων τους, σημείο-πέρασμα με τουριστικό ενδιαφέρον, αξιοποιώντας τις ομορφιές της περιοχής σε αποστολές, με θέμα τον πολιτισμό και το περιβάλλον».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά, είμαι 74 και αισθάνομαι νέος. Όλες τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν τις έχω περπατήσει, όταν ζούσα στο Μεσολόγγι και οι περιγραφές είναι δημοσιευμένες στα τότε τεύχη των Κορφών. Στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή