Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ευρωζώνης, διατηρεί ένα τεράστιο έλλειμμα στην κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Αυτό συνεπάγεται μια πρόσθετη αδυναμία να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και την ανεργία, καθότι, όπως γνωρίζουμε οι κοινωνικές επιχειρήσεις εκτός των άλλων είναι «εργαλείο» ανάταξης της πραγματικής οικονομίας.
Μολονότι,  η ΕΕ διαθέτει σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων, οι πόροι αυτοί εξανεμίζονται προς όφελος της γραφειοκρατίας και των διαμεσολαβητών σε ψευδεπίγραφα προγράμματα κοινωνικής οικονομίας, συμβουλευτικής και δια βίου μάθησης. Ειδικότερα τα κονδύλια συμβουλευτικής αντί να κατευθυνθούν προς τους ανέργους και στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων και αυτοαπασχόλησης, διατίθενται  είτε για κάλυψη παγίων αναγκών των φορέων κατάρτισης (μισθοδοσία προσωπικού), είτε για μισθοδοσία προσωπικού αναπτυξιακών εταιρειών των ΟΤΑ.
Το Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό έλλειμμα ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της αλληλέγγυας συμβουλευτικής.  Ο όρος  «αλληλέγγυα συμβουλευτική»  σημαίνει την διάχυση τεχνογνωσίας και πληροφοριών από τα κοινωνικά δίκτυα των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών προς κάθε ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να ιδρύσει κοινωνική επιχείρηση ή να βρει εργασία σε κοινωνική επιχείρηση. Η διαδικασία της αλληλέγγυας συμβουλευτικής θα εξυπηρετηθεί μέσω των δικτυακών τόπων του Παρατηρητηρίου και τα εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης που διαθέτει και τους μέντορες που συνεργάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο για αυτό το σκοπό. Ηλεκτρονική Διεύθυνση του Παρατηρητηρίου. http://www.paratiritiriokp.gr/ MAIL: info@paratiritiriokp.gr

Σε πρακτικό επίπεδο για άμεση επικοινωνία οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθύνονται στους ΜΕΝΤΟΡΕΣ αλληλέγγυας συμβουλευτικής.

ΜΕΝΤΟΡΕΣ
·         Χρήστος Καραζούπης  6972098613 Θεσσαλία
·         Δημήτρης Μιχαηλίδης  6998282382 Θεσσαλονίκη
·         Γιάννος Παπαϊωάννου  6940917704 Δυτική Ελλάδα
·         Κώστας Σκριάπας 6974881944 Θεσσαλία
·         Ευάγγελος Σπινθάκης 6978022875 Πελοπόννησος
·         Βασίλης Τακτικός 6989865476 Αττική
·         Σάκης Τσάγκρης 6974656023 Θεσσαλονίκη
·         http://www.paratiritiriokp.gr/index.php/component/content/article/111-syndesmoi-koin-symprakseon/1495-syndesmoi-koin-simprakseon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου