Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

17 KOΛΑΖ ΠΑΝΩ ΣΕ 17 ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ

του Γιώργου  Δρίζου

 
Το Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν, Ασκληπιού 17 Αθήνα, διακινεί αποκλειστικά τη σειρά Ελληνικά Βιβλία των ελβετικών εκδόσεων Verlan an der Friedensgasse (με έδρα της Βασιλεία), της γνωστής ελληνίστριας ποιήτριας Susanna Erlanger.
  Το 1ο βιβλίο της σειράς είναι η πολυτελής έκδοση τέχνης (21x25, 84 σελίδες,
19,90 ευρώ ) 17 κολάζ πάνω σε 17 ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, του δημοφιλούς Έλληνα ζωγράφου και εικαστικού Γιώργου Δρίζου.

  Ο Γιώργος Δρίζος είχε συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση με πορτραίτα του Αλεξανδρινού ποιητή, που είχε επιμεληθεί ο Μάριος Βαγιάνος το 1964 εξ αφορμής των 100 χρόνων από το θάνατο του ποιητή και της λαοφιλούς δίτομης έκδοσης των εκδόσεων Ίκαρος, σε επιμέλεια και σχολιασμό Γ.Π. Σαββίδη.

Ο Γιώργος Δρίζος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε ελεύθερες σπουδές. Ελαβε μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε πέντε πανελλήνιες του Ζαππείου. Συμμετείχε στην έκθεση Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι και Χαράκτες που οργάνωσε η Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας στην Κύπρο, το 1978. Το 1975 τύπωσε σε λιθογραφίες σειρά από δέκα σχέδιά του με θέμα την κατοχή. Εικονογράφησε μαζί με άλλους ζωγράφους τα ημερολόγια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τις χρονιές 1978, 1979, 1980, 1981 και 1982. Συμμετείχε στην έκθεση Ελληνική τοπιογραφία 19ος-20ος αιώνας στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Αθήνα το 1998.
Το 1980, ύστερα από επιλογή του Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας και σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., του ανατέθηκε να φιλοτεχνήσει τρεις ακουαρέλες που διατέθηκαν σαν αφίσες στις χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την προβολή τριών Ελληνικών νησιών (Ύδρα, Σκόπελος, Κρήτη-Χανιά). Κατά καιρούς διετέλεσε καλλιτεχνικός σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Έργα του έχουν η Εθνική Πινακοθήκη, το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ίωνα Βορρέ, το Υπουργείο Παιδείας, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Πινακοθήκη Καλαμάτας, η Κτηματική Τράπεζα Ελλάδος, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Υπουργείο Γεωργίας, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, το Μουσείο Lohamei, δημοτικές και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Γαλλία, τις Η.Π.Α., την Ελβετία, το Ισραήλ, την Αγγλία, η τράπεζα EUROBANK.

Preview του βιβλίου: http://www.vakxikon.gr/content/view/2187/4678/.
 

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν, Ασκληπιού 17 Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου