Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μοράρου μικρά ζωγραφικά αφηγήματα

  
Μικρά αφηγήματα για τον κόσμο που μας περιβάλλει είναι τα ζωγραφικά έργα του Δημήτρη Μοράρου, που εκθέτει στην γκαλερί του Black Duck, από 3 έως 22 Μαρτίου.

«
Απόηχοι από μακρινές εποχές, μύθοι από την μακρινή Ανατολή, την Αρχαία Ελλάδα και τα βάθη της Χριστιανοσύνης. Αναφορές στα φυτά και τα βότανα από τα βουνά και τις πεδιάδες μέχρι τους κήπους μας, τα ανθοδοχεία και την κουζίνα μας.
Πώς εκφράζουμε την όσφρηση με την εικόνα; Πως εικονίζουμε την ευφορία των αισθήσεων, όταν μας κατακλύζουν ευωδίες; Τα έργα τούτα είναι μικρά αφηγήματα για τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Η μυθολογία έδωσε ονόματα σε φυτά, βότανα και δένδρα. Η Αθηνά χάρισε την ελιά στους ανθρώπους και ο Διόνυσος την άμπελο και τον οίνο. Ο Απόλλων ερωτεύθηκε την Δάφνη και η Γαία την έκανε το γνωστό δένδρο, ο Πάνας την νύμφη Σύριγγα και έγινε η γνωστή Κάλαμος με την οποία παίζει τους σκοπούς του. Η νύμφη Πιτύς έγινε η Κουκουναριά και οι Αίγυρες οι λεύκες. Παλιές ιστορίες που φτάνουν μέχρι σήμερα. Ζωγραφιστές ιστορίες με τεχνική που έρχεται από παλιά.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, ώρα 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης:
3 - 22 Μαρτίου 2015
Καθημερινές και Σάββατα: 11.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου