Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Θαυμαστοί άνθρωποι- θαυμαστή ψυχανάλυση

Πώς θα σας φαινόταν αν αναλύατε θαυμαστούς ανθρώπων των γραμμάτων μέσω της ψυχανάλυσης, όπως η Σαπφώ, ο Βοκάκιος, ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ, ο Απολινέρ, ο Ντ. Χ. Λώρενς, Καβάφης, Εμπειρίκος και Ελύτης; Και πώς θα σας φαινόταν αν, μέσα από μια θεραπευτική ομάδα, βρίσκατε στοιχεία της δικής σας προσωπικότητας που έχουν άμεση αντιστοίχιση με τους παραπάνω ανθρώπους;
Μια εμπειρία γοητευτική και μαγευτική που θα σας οδηγήσει μέσα από την αγάπη σας στη λογοτεχνία και την ποίηση στη βαθύτερη γνώση του εαυτού.


Κυριακή 5 Απριλίου
17.00 – 21.00
στο DuDu Loft (Κολωνού 12-14, Αθήνα 4ος όροφος).

Συμμετοχή: Δωρεάν

Μια ανοικτή συνάντηση για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το περιεχόμενο του νέου κύκλου συναντήσεων που θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο.
Η δρ. Μαριανίκη Δορμπαράκη κι η Χαρίκλεια Μανουσάκη δημιούργησαν ένα εργαλείο διερεύνησης της ψυχής κι οργανώνουν ανάλογες ομάδες ανάλυσης κι επεξεργασίας των ψυχικών συναισθημάτων, μέσω κειμένων της κλασσικής και της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Ένα λογοτεχνικό κείμενο «δανείζει» τη δομή και το ύφος που χρειάζεται η ανθρώπινη ψυχή για να σκιαγραφήσει και να κατανοήσει την πραγματικότητα της. Τα προσεκτικά επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα θα βοηθήσουν στη νοηματοδότηση εμπειριών ζωής. Οι συντονίστριες διεργάζονται με ασφαλή τρόπο τη συναισθηματική κατάθεση των συμμετεχόντων μελών της ομάδας, τη δυναμική της, ενώ συγχρόνως επιτρέπουν στον συμμετέχοντα να διεισδύσει στις διεργασίες του ασυνειδήτου του, να «ανακαλύψουν» τα προσωπικά τους μοτίβα, να τα κατανοήσουν μέσω της χρήσης των αρχετύπων και των συμβόλων και, μέσα από τις διεργασίες της ομάδας, να αποφασίσουν εάν θα επιλέξουν να ακολουθήσουν μία διαφορετική πορεία έκφρασης κι ερμηνείας στο μέλλον.
Τα κείμενα που επιλέγονται είναι σε αρμονία με την ηθική, τον πολιτισμό και τη θέση των φύλων της εποχής και του τόπου που γράφτηκαν, ενώ εξακολουθούν να είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Με τον τρόπο αυτόν οι συμμετέχοντες ταυτίζονται με την εξεταζόμενη λογοτεχνική φιγούρα, η οποία τους βοηθά στην αντίληψη και την ερμηνεία παρόμοιων, στην προσωπική τους ζωή, καταστάσεων.
Οι κλειστές ομάδες λειτουργούν σε συνθήκες θεραπευτικής δεοντολογίας, δηλαδή με όρους, ασφάλειας, εχεμύθειας κι αποδοχής στον κοινωνικό ρυθμό του συμμετέχοντα.
Οι 10 συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε 15 ημέρες, Σάββατο ή Κυριακή και η κάθε συνάντηση διαρκεί 3 ώρες. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στον χώρο του DuDu Loft (Κολωνού 12-14, Αθήνα 4ος όροφος).
Το κόστος ανά συνάντηση ανέρχεται σε 40 ευρώ (συν ΦΠΑ).
Η πρώτη συνάντηση του επόμενου κύκλου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στις 17.00 – 21.00 στο DuDu Loft (Κολωνού 12-14, Αθήνα 4ος όροφος) με δωρεάν συμμετοχή.
Για την είσοδο σας, στον χώρο, απαιτείται προηγούμενη δήλωση συμμετοχής στην κ. Χαρίκλεια Μανουσάκη με στοιχεία επικοινωνίας:
manousaki.c@ gmail.com,
697 44 77 556
Σας περιμένουμε σε αυτό το ταξίδι ανάγνωσης, γνώσης και ζωής.

Βάσω Σωτηρίου
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:.
+30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email:
vasso_sotiriou@hotmail.com
Facebook:vasso.sotiriou1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου