Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Επί 43 χρόνια ντυνόταν άνδρας…..


Επί 43 χρόνια η  64χρονη Αιγύπτια  Σίσα Αμπού Νταούχ  ντυνόταν άνδρας όχι για λόγους ερωτικού αναπροσανατολισμού, αλλά για να εξασφαλίσει τα προς το ζην και να συντηρήσει την οικογένειά της….
Η Σίσα  έπεσε  θύμα της ανδροκρατικής αντίληψης, που ήθελε στις αραβικές χώρες τον άνδρα «κουβαλητή» και τη γυναίκα παραγωγό αποκλειστικά και μόνο οικιακής εργασίας. Λόγω αυτού του  κοινωνικού καταμερισμού ρόλων, η γυναίκα βρέθηκε σε απελπιστική κατάσταση όταν έχασε τον άντρα της, ενώ ήταν μόλις 21 χρονών και έγκυος . Όταν γέννησε την κόρη της , δεν είχε κανένα  εισόδημα για να τη μεγαλώσει..
Μην έχοντας άλλη επιλογή, άρχισε να ντύνεται  άντρας και να κάνει διάφορες δουλειές σε χωριά που δεν την ήξεραν . «Για να προστατευτώ από τους άντρες και την αυστηρότητα του βλέμματός τους, εξαιτίας των παραδόσεων, αποφάσισα να γίνω άντρας... και φόρεσα τα ρούχα τους και δούλευα μαζί τους σε άλλα χωριά που δεν με ξέρει κανείς», είπε στο  κανάλι Αλ Αραμπίγια.
Εκτός από το να γυαλίζει παπούτσια και να ζητιανεύει , έκανε και σκληρές δουλειές, όπως το να κουβαλάει τούβλα και σακιά με τσιμέντο. Ακόμα και όταν η κόρη της παντρεύτηκε, αναγκάστηκε να συνεχίσει την  ίδια εργασία, αφού ο γαμπρός της αρρώστησε σοβαρά.
Ο «παιδεμός» της Αιγύπτιας γυναίκας ήταν μεγάλος, τουλάχιστον όμως αναγνωρίστηκε από τη πόλη του Λούξορ, που της απένειμε  το βραβείο της «ιδανικής μητέρας».

ΠΗΓΗ - star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου