Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Καταδικάστηκε για την δηλητηρίαση τριών γατιών

  
Με ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου ο 65χρονος άνδρας που δηλητηρίασε τρεις γάτες με φόλα στο Βαθύ.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 25 Φεβρουαρίου – μετά από καταγγελία που έκαναν φιλόζωοι εις βάρος του – καθώς είδαν τα πτώματα των γατιών.
Γείτονες βρήκαν κοντά στα πτώματα των ζώων τα μπολάκια με την δηλητηριασμένη τροφή, που ήταν συνδυασμός ποντικοφάρμακου με βραστό ψάρι. Ο δράστης, εξήγησε στη Αστυνομία ότι είχε βάλει τα δοχεία με τις φόλες στην αυλή της ταβέρνας του, για να εξοντώσει τα ποντίκια και όχι τις γάτες και μάλιστα έδειξε στους αστυνομικούς και τι δηλητήριο είχε χρησιμοποιήσει.
Τελικά το δικαστήριο απέρριψε  τους ισχυρισμούς του ότι δηλαδή στόχος του ήταν τα ποντίκια και όχι τα γατιά και τον καταδίκασε. Τώρα αναμένεται το αν το Αστυνομικό Τμήμα στο Βαθύ - ως οφείλει - θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στον δράστη. Θυμίζουμε ότι το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.
Πηγή: 
www.zoosos.gr
 
ΥΓ. ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ

Οι γάτες θα έπρεπε να θεωρούνται ένα-κι-ένα για τη «βιολογική» αντιμετώπιση των ποντικιών , κι όχι να εκτίθενται στην πιθανότητα να αποτελέσουν «παράπλευρη απώλεια».  Η βλακεία- πέρα από το ψέμα- πρέπει επίσης να τιμωρείται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου