Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

10o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Αθήνας


26 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2015ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015
Ώρες: 22:00- 24:00
ΑΛΚΥΟΝΙΣ NEW STAR CINEMA
Ιουλιανού 42-46, Μετρό: Βικτωρία
Τ. 210 82 20 008


Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Αθήνας (Athens ANIMFEST) γιορτάζοντας τα 10 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην τέχνη του animation, οργανώνει ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Θανάση Ρεντζή, τον πρωτοπόρο Έλληνα κινηματογραφιστή, που ενσωμάτωσε από τις πρώιμες καλλιτεχνικές αναζητήσεις του, τις αισθητικές επιδιώξεις και τις τεχνικές δυνατότητες του animation.
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης μεγάλου μήκους πειραματικής ταινίας του «ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει σύντομες θεωρητικές επαναπροσεγγίσεις του έργου του και προβολή των ψηφιοποιημένων ταινιών του «Βιο-Γραφία» και «Ηλεκτρικός Άγγελος».ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ, 97’, Χρώμα, Ultra Panavision
Ελλάδα 1975
Σκηνοθεσία: Θανάσης Ρεντζής
Σενάριο: Θανάσης Ρεντζής
(Βασισμένο στο ομώνυμο εικονο-μυθογράφημα του Chumy Chumez)
Δ/ντής Φωτογραφίας: Χρήστος Μάγκος
Μοντάζ: Θανάσης Ρεντζής
Ηχολήπτης: Δημήτρης Λαζαρίδης
Μουσική Σύνθεση: Σταμάτης Σπανουδάκης
Εικονοληψία ϗ Ειδικά Εφφέ: Άγγελος Χατζηανδρέου
Οπερατέρ: Άγγελος Χατζηανδρέου
Αφηγητής: Γιώργος Κυρίτσης
Παραγωγή: FILMOGRAM - Θανάσης Ρεντζής ϗ Χρήστος Μάγκος
Γλώσσα: Ελληνική
Είδος: Μεγάλου μήκους, Πειραματική

Βραβεία ϗ Διακρίσεις:
Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,
καθώς και Βραβείο Κοινού.

Η ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ είναι ένα φιλμ μεταξύ της Animation και του Expanded Cinema.
Πρόκειται για μια κατεξοχήν πειραματική ταινία, βασισμένη στα κολλάζ από γκραβούρες του Chumy Chumez. Ειδική επεξεργασία έχει γίνει στο χρώμα, και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε εισάγεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, με παράλληλη χρήση ενός κάδρου ευρείας οθόνης, με διαστάσεις: 2.76:1 (Ultra Panavision).
Η ταινία, αυτή καθ’ εαυτή, έχει τη μορφή μιας προβολής Λαμπασκοπίου (ενός είδους προβολέα επιζωγραφισμένων ενύαλων διαφανειών του 19ου αιώνα (Magic Lantern), μέσω της οποίας (προβολής) ανασυστήνεται μια εξομολόγηση (κοσμικο-αστική) του ιστορικού και μυθικού υποκειμένου της εποχής και του κόσμου στον οποίο αναφέρεται.
Ο Homo Universalis καθίσταται βαθμηδόν Homo Industrialis και στην ολοκλήρωση της πολιτισμικής του πρόβασης αναδιαρθρώνει τους κλασικούς μύθους (σε αστικούς) και τους εντάσσει στο νέο ιστορικό πλαίσιο, το οποίο με τη σειρά του, τούς αναπαράγει και τους διαφοροποιεί.
Οι μύθοι της ταινίας, έτσι όπως είναι συναρθρωμένοι (και επιχαρακτηρισμένοι), συγκροτούν ένα συνεχές πολύπτυχο σε μορφή ξεδιπλούμενου υπερκειμένου, μέσα απ’ το οποίο αναδύεται το «πολιτιστικό υποσυνείδητο» του χαμένου πια αστικού κόσμου. Δεν είναι πλέον παρά φθορισμοί απολιθωμάτων και με τη φευγαλέα λάμψη τους αφήνουν μια αίσθηση του κόσμου απ’ τον οποίο προήλθαν, έναν κόσμο που είχε το βλέμμα του —μέσα απ’ το παρελθόν— στραμμένο στο μέλλον, και που βίωνε την κάθε στιγμή (μέσα απ’ την επανάληψη) σαν ανεπανάληπτη και αίτιο για την επομένη.
Η ιδέα ενός μέλλοντος διαφορετικού (με πολλές έννοιες) απ’ το παρόν, ήταν η πλέον δεσπόζουσα, γι’ αυτό δόθηκε μεγάλη σημασία στα μέσα μετασχηματισμού (δηλαδή στην τεχνική) που τελικά αντικατέστησε, ή ταυτίστηκε με την ίδια την έννοια της μοίρας.
Κάτω από τα επίκτητα πολιτιστικά χαρακτηριστικά υπάρχει πάντα ένα υποσύνειδο στρώμα, από κατακάθια περασμένης κουλτούρας, μυθολογίες και δοξασίες τις οποίες διατηρεί αναλλοίωτες.
Πρόκειται για ένα πρωτογενώς μοντερνιστικό και εν ταυτώ μεταμοντερνιστικό εγχείρημα, καθώς η οπτική του παρόντος γίνεται το όχημα για την επιβίωση της μνήμης του παρελθόντος. Η ταινία ονομάζεται ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ (κατά διαστολή και σύζευξη), διότι αφορά τόσο στον ΒΙΟ (τρόπο ζωής) όσο και στη ΓΡΑΦΗ (τρόπο αναπαράστασης) του κόσμου στον οποίο αναφέρεται.ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, 90’ - Χρώμα Μ/Α, κάδρο 1.66:1
Ελλάδα 1981
Σκηνοθεσία: Θανάσης Ρεντζής
Σενάριο: Θανάσης Ρεντζής
Διευθυντής Φωτογραφίας: Πολυδεύκης Κυρλίδης
Μοντάζ: Θανάσης Ρεντζής
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας ϗ Δημήτρης Παπαδημητρίου
(Δίσκος Μουσικής: CBS [Vinyl LP], αρ. 70217).
Ηθοποιοί: Φαίδων Γεωργίτσης, Μαρίλη Τσοπανέλλη, Φίλιππος Σοφιανός, Σοφία Ρούμπου, Γιώργος Κοτανίδης, Μαριτίνα Πάσσαρη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γεωργία Ζώη, Γκέλυ Τριάντη, Ρενέ Στριμινέα, Αμαλία Βουτσινά, Χρύσα Στυλιαρά, Εύη Βασιλειάδη, Μπάμπης Τσικληρόπουλος, Joe "Flash" Riley
Παραγωγή: Θανάσης Ρεντζής ϗ Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Είδος: Μεγάλου μήκους, Πειραματική

Κατ' εξοχήν πειραματική ταινία, η οποία γίνεται χρήση μεγάλης ποικιλίας οπτικοακουστικών τεχνικών και μεθόδων, με στόχο την ανάπτυξη της πολυμορφίας του ερωτισμού, έτσι όπως μορφοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της ευρωμεσογειακής ζώνης, τον 20ό αιώνα.
Πρόκειται για ένα πολυεστιακό αμάλγαμα που με συνδυαστικές μεθόδους (κυρίως animation και live action) πραγματώνει, μέσω μιας πολύτροπης σύνθεσης, το ιδεώδες μιας ars combinatoria.
Η δομή της ταινίας είναι εξόχως χαλαρή, καθώς δεν υπάρχει ούτε κέντρο βάρους, ούτε άξονας σύγκλισης, και τούτο συντελεί τα μέγιστα στην αίσθηση ενός ανοιχτού και δυνητικά επεκτεινομένου έργου με κυρίαρχο το ρυθμικό στοιχείο.ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΤΖΗΣ - Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1947 στο Αίγιον Αχαίας και ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο σπουδών του σε ηλικία 16 ετών τον οποίο και ολοκλήρωσε στα 19.
Σπούδασε Σκηνοθεσία στην Αθήνα (Ανωτάτη Σχολή Θεάτρου – Κινηματογράφου Αθηνών, που διηύθυναν η Ειρήνη Καλκάνη και ο Κώστας Φωτεινός).
Παράλληλα εργάσθηκε στο Διεθνές Βιβλιοπωλείο Παντελίδη.
Το 1968, με τους: Φ. Καραμήτσο, Στ. Πουλάκη και Θ. Καστανιώτη συστήνουν μια ομάδα διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας όπου και ασχολούνται με τα Μαθηματικά, την Κυβερνητική, τα Νέα Μέσα Επικοινωνίας και κυρίως τον Κινηματογράφο.
Τον χειμώνα του 1970 ιδρύει με τον Δημήτρη Σπέντζο το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, που λειτούργησε για μια τριετία.
Το 1973 κάνει την πρώτη του ταινία με τον Ν. Ζερβό, το ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ.
Το 1974 ιδρύει με τον Θ. Καστανιώτη το περιοδικό ΦΙΛΜ [Περιοδική Έκδοση Ανάλυσης και Θεώρησης του Κινηματογράφου], με σκοπό την θεωρητική σπουδή της 7ης Τέχνης και με έμφαση στις Πρωτοπορίες και τον Πειραματισμό, το οποίο και διηύθυνε ως 1986, δημοσιεύοντας πάνω από 6.000 σελίδες θεωρητικών κειμένων.
Το 1975 κάνει τη δεύτερη ταινία, τη ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ, με την οποία παίρνει το Γ΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και διακρίνεται στα Διεθνή Φεστιβάλ της Μπολώνιας και του Ρότερνταμ, για τον ιδιάζοντα κι απότολμο πειραματισμό του.
Την ίδια χρονιά εκδίδεται και το σενάριο της ταινίας ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ (Εκδόσεις Εξάντας).
Διετέλεσε τακτικός ομιλητής και πρωτεργάτης για θέματα Κινηματογράφου και  Νέων Τεχνολογιών στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών ’75 - ’80).
Το 1977 κάνει το FICTION για την EXPO ARTE στο Bari και από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το τομίδιο με τη μελέτη ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.
Την ίδια χρονιά τίθεται επικεφαλής της αντίδρασης των Ελλήνων Κινηματογραφιστών, κατά της τότε κυβερνητικής πολιτικής και αναλαμβάνει την διοργάνωση του καλούμενου ‘Αντιφεστιβάλ’.
Στη συνέχεια ασχολείται συστηματικά με τον συνδικαλισμό (μέχρι και το 1982) και διετέλεσε διαδοχικά Γραμματέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών καθώς και μέλος του τριμελούς Προεδρείου της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ  [F. E. R. A.].
Το 1978 συνεργάζεται, ως προς το κινηματογραφικό σκέλος και τους φωτισμούς, με τον Ιάνη Ξενάκη στο ΠΟΛΥΤΟΠΟ ΜΥΚΗΝΩΝ.
Το 1979 κάνει το CORPUS και διακρίνεται για τον πολλαπλά καινοτομικό χαρακτήρα του έργου του, στη Θεσσαλονίκη, τη Βάρνα και τη Βερόνα.
Βασικός ομιλητής και για θέματα Κινηματογράφου και Νέων Μέσων των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (από το 1981  έως το 1986).
Το 1980 κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο της ταινίας CORPUS και ο ίδιος αρχίζει στο Παρίσι (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Cociales) διατριβή με θέμα Morphologie et Semiologie au Cinema και επόπτη τον Christian Metz, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε.
Το 1981 κάνει τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΓΓΕΛΟ και τιμάται στη Θεσσαλονίκη με ειδική διάκριση για τον πειραματικό χαρακτήρα του έργου του και ταυτόχρονα παίρνει το βραβείο καλύτερης μουσικής. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Πύλη το ανθολόγιο με θεωρητικά κείμενα και τίτλο: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
Κατά τη διετία 1986 –’87 κάνει μια σειρά εξ εννέα ντοκυμανταίρ για την τηλεόραση (ΕΤ 1), με τίτλο: Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ.
Ακολουθούν τα αυτοτελή ΦΑΓΚΟΤΟ (στη σειρά: Έλληνες Μουσικοί Εκτελεστές –ΕΤ 1), και Ν. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, και Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ (στη σειρά: Πρόσωπα Θεάτρου –ΕΤ 1).
Το 1986 αναλαμβάνει την διεύθυνση καθώς και  την αναδιοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ της Θεσσαλονίκης και μετά από δύο χρόνια παραιτείται λόγω ουσιαστικών διαφωνιών με τους συνδικαλιστικούς φορείς του Κινηματογραφικού χώρου.
Στη συνέχεια τοποθετείται διευθυντής του Τομέα Ψυχαγωγίας της ΕΤ 1, απ’ όπου και απεχώρησε το 1990.
Την επόμενη διετία (1991-'92) διευθύνει την έρευνα του καινοτομικύ Οπτικο-ακουστικού Προγράμματος LEXICORAMA, για τη διεθνή Προβολή και Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (σε συνεργασία με το Α. Π. Θ., Καθηγητής Γ. Καζάζης).
Το 1992 κάνει το μουσικό ντοκυμανταίρ THE ATHENIAN FUSION για το ARTE.
Σχεδιασμός και Σκηνοθετική Επιμέλεια του τετράωρου Προγράμματος Πολλαπλών Μέσων Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 1896-1996. Οργάνωση: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ [Παναθηναϊκό Στάδιο 06. 04. 1996]. Τηλεοπτική Μετάδοση: Ε.Ρ.Τ. / EUROVISION.
Απ’ το 1997 ως το ‘98, συνεργάζεται με το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και το ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ του Ε. Ι. Ε., στο ερευνητικό πρόγραμμα ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ & ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και δημιουργεί το ντοκυμανταίρ με τίτλο: ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ.
Απ’ το 1999 έως 2003 διευθύνει του Πρόγραμμα Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΗΑΣ [Ελληνο-ιταλική συνεργασία στο πλαίσιο INTERREG II]: Ντοκυμανταίρ, Έκθεση Ψηφιακών Εκόνων και Μνημειακή Έκδοση δίγλωσσου Portfoglio με 63 φωτολιθογραφίες (σε 300 αντίτυπα) και τίτλο ΕΛΑΙΑΣ ΕΙΚΑΣΜΑΤΑ. Έκδοση: Crocetti (Milano) και Καστανιώτης (Αθήνα). Το ντοκυμανταίρ με τίτλο ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ δεν έχει ολοκληρωθεί εισέτι.
Ακολούθως συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του Προγράμματος του Διεθνούς Συνεδρίου: Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ 3η ΧΙΛΙΕΤΙΑ και δημιουργεί το εικαστικό αφιέρωμα με 58 φωτολιθογραφίες (σε 120 αντίτυπα) και τίτλο: ΟΡΩΜΕΝΑ, ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Έκδοση: ΕΘΝΙΚΟ  &  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ.
Το 2004 κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάττων το Συλλεκτικό Folio δώδεκα χαρακτικών (σε 100 αντίτυπα) με τίτλο ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ. 
Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων, κειμένων, μελετών, καθώς και σειρά ραδιοφωνικών εκπoμπών (ΕΡΑ 2), συνεργαζόμενος τακτικά, ή έκτακτα με πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και ειδικά αφιερώματα.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, Πανοράματα, Ειδικά και Προσωπικά Αφιερώματα, καθώς και σε Συνέδρια και Σεμινάρια κι έχει δώσει πλήθος διαλέξεων για το έργο του και τα Οπτικοακουστικά Μέσα γενικότερα.
Έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία και διακρίσεις, για τον κατ’ εξοχήν καινοτομικό και πειραματικό χαρακτήρα  του έργου του κι έχουν γραφεί επ’ αυτού ευάριθμα άρθρα, κριτικές, κείμενα καθώς και μελέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από δεκαπενταετίας διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ‘ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΕΧΝΗΣ' το μάθημα της Αισθητικής του Κινηματογράφου και των Νέων Μέσων.


* Βασικά βιβλιογραφικά βοηθήματα:
THANASSIS RENTZIS, L'ELETTRICO UNIVERSO DELLA SPERIMENTAZIONE, a cura di VINCENZO CAMERINO,  Capone Editore, Lecce-Cavallino, 1992 .

ΗΡΑΚΛΗΣ Δ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ - Εκδοση: 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου, Αθήνα, 2013.
Πρόγραμμα

10o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Αθήνας
26 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2015

ΑΛΚΥΟΝΙΣ NEW STAR CINEMA
Ιουλιανού 42-46, Μετρό: Βικτωρία
Τ. 210 82 20 008

Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Σπουδαστικών Ταινιών
Έντεκα προγράμματα – 290 ταινίες animation μικρού μήκους από όλο τον Κόσμο
Η καρδιά της γιορτής χτυπάει εδώ!

Ημερήσιο εισιτήριο: 5 ευρώ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 (112’)
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015
Ώρες:21:00

01. School of Crime, Roberto Prado (aka Beto Prado), 2’ 36’’ 2012, Australia
02. End off / Fin day, Federico Cuatlacuatl, 3’ 27’’, 2013, USA
03. Schemeta, Dimitris Simou, 4’ 36’’, 2014, UK
04. Your Legacy, 1’ 35’’, 2014, Germany/Austria
05. One Thousand and One Teardrops, Fateme Ahmadi, 17’, UK
06. Food, Siqi Song, 3’ 32’’, 2014, China
07. The Orange Song, Eleonora Asparuhova,1’ 39’’, 2014, UK/Bulgaria
08. Religatio Jaime Giraldo, 3’ 23’’, 2014, Canada
09. The Role of Each Fret, Maryam Farahzadi, 9’ 01’’, 2013, Iran
10. In Her Footsteps, Michal Spiegelglas - Inbal Ochyon, 7’ 45’’, 2013, Israel
11. The Fair, Casey Follen, 2’ 28’’, 2014, USA
12. The Smile, Sonia Hashemi, 6’ 36’’, 2014, Iran
13. Black Bear Moon Ta-Wei Chao, 7’ 08’’, 2014, Taiwan
14. Ocule,Kristin Ruff-Frederickson, 6’ 27’’, 2014, Canada
15. FrogBoy, Jehan Madhani, 1’ 5’’, 2013, USA
16. Beat in the Forest, Adi Goral, 5’ 21’’, 2014, Israel
17. Chinese soundtrack, Sharon Miller, 4’ 14’’, 2014, Israel
18. Don't Worry, I'll Do It, Jordan Wong, 4’ 1’’, 2014, USA
19. Half Wet, Sophie Koko Gate, 7’ 14’’, UK
20. Toro, Lynn Kim, 3’ 30’’, 2014, USA
21. Kia Rex, Yandong Qiu, 3’ 07’’, 2014, USA
22. Oh Whale, Joana Locher, 5’ 50’’, 2014, Switzerland
23. Fish Village, Bak Liping, 3’ 08, 2014, SingaporeΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 (113΄)
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015
Ώρες: 23:00

01. KitBash Kid, Wu Jun'An, 4’ 25’’, 2014, Singapore 
02. Aqua Profonda, Nathan Campbell, 1’ 35’’, 2014, USA 
03. Saga of Ragnar. Suk Hyun Kim, 2’ 20’’, 2014, USA 
04. Parcel Quest, Joseph Szokoli, 2’ 01’’, 2014, USA 
05. Panty Fairy, Juanwei Chen, 2’ 01’’, 2014, USA 
06. Nexus, Briana Franceschini & Ho Kwan Au, 1’ 45’’, 2014, USA 
07. Monster, Stephanie Lin & Thomas Shek, 2’ 08’’, 2014, USA0 
08. Butterfly Song, Kyungmee Kim & Sunyoung Kim, 3’ 12’’, 2014, USA 
09. Broken Wand, Broken Wand, 3’ 13’’, 2014, USA 

10. Vis Dubium, Mihajlo Dragaš, 6’ 48’’, 2014, Serbia 
11. Sonder - A tale of connections, Astrid Chamberland, 2’ 10’’, 2014, Belgium 
12. The book of Legba, Leonie Schlager, 10’ 29’’, 2014, Austria 
13. Lady and the frog Tina T. Hsu, 3’ 12’’, 2014, USA 
14. Blue Tree, Ania Przybylko, 6’, 2013, Poland 
15. Opus, Oded Ilani & Idan Bar, 4’ 04’’, 2014, Israel 38 Bookends, Tucker Prisco, 2’ 33’’, 2014, USA 
16. Birthday, Nick Tustin, 2’ 24’’, 2014, USA 
17. Beluga, Ji Inn Jung, 2’ 07’’, 2014, USA 
18. 92 Dreamin, Escarla Abreu - Mikhael Villegas, 3’ 35’’, 2014, USA 
19. Something Important, Nai Wei Liu, 7’ 19’’, 2014, USA/Taiwan 
20. Luma St., Daniel Escobar, 4’ 11’’, 2013, UK 
21. Run Crab Run!, Wei Lu, 6’, 2014, US 
22. That Bitch Becky, Rebecca Rochon, 6’ 30’’, 2014, Canada 
23. Chaitful Story, Liza Kurenkov, 2’ 58’’, 2014, USA 
24. Princess, Andre Quek, 7’, 2014, Singapore 
25. Hopkins & Delaney LLP, Sean Buckelew, 4’ 21, 2014, USA 
26. Mama mia, Milena Tipaldo - Francesca Marinelli, 7’ 18’’, 2014, Italy 
27. Flow, Mathijs Demaeght, 5’ 28’’, 2014, BelgiumΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3 (107’)
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015
Ώρες:21:00

01. Cathexis, Danielle Lauretano, 2’ 04’’, 2014, USA
02. Ideas that are great, Quique Rivera, 5’ 11’’, 2014, Puerto Rico/USA
03. The Flight, Julia Gajdosova, 5’, 2014, Slovakia
04. Reincarnation of the mousie, Kazuki Sekiguchi, 3’ 04’’, 2014, Japan
05. Joy of Spring, Kazuki Sekiguchi, 2’ 48’’, 2014, Japan
06. Kite, Valérie Gadbois, 1’, 2014, Canada
07. Godfather Death, Eileen Peng, 2’ 45’’, 2013, Canada
08. A Thousand Cranes, Mark Evan, 4’ 14’’, 2014, Singapore
09. Afterline Afiq, 4’ 30’’, 2014, Singapore
10. Irma, Venty, 4’ 03’’, 2014, Singapore
11. Me, Venty, 3’ 56’’, 2014, Singapore
12. APU, Sebastian Boissett, 6’ 17’’, 2014, Canada
13. Inti, Chiara Hübner Travezán, 4’ 04’’, 2014, Mexico
14. I’m human, Razan Haikal, 5’ 33’’, 2014, Jordan
15. Massoud, Tania Iskandar, 4’ 08’’, 2014, Lebanon
16. Twins in Bakery, Mari Miyazawa, 4’ 55’’, 2013, Japan
17. The Rust, Justyna Sołomianko, 5’ 50’’, 2014, Poland
18. Queen of the Night Nattens drottning, Kristina Frank - Jessica Lundeberg, 3’ 3’’, 2014, Sweden
19. The Immaculates, Ronny Trocker, 13’ 27’’, 2013, France
20. Coquetry or how women seduce, Agnieszka Waszczeniuk, 3’ 21’’, 2014, Poland
21. You sometimes come here, Agnieszka Waszczeniuk, 2013, 5’ 02’’, Poland
22. Ridiculous illusion, Cai-Bei Cai, 6' 50'', 2014, China
23. Heftz Gets Screwed, Tzlil Bendrihem, 5’ 25’’, 2014, Israel
24. Life of Lights, Sven Stroomberg, 4’ 40’’, 2014, The NetherlandsΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4 (113’)
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015
Ώρες:23:00


01. Brainless Drain, Fuga Descerebro - Emiliano Fernández Russo, 10’ 12’’, 2013, Argentina
02. Small People with Hats, Sarina Nihei, 6’ 51’’, 2014, UK
03. The Moon, Jisoo Rim, 3’ 40’’, 2014, USA
04. Sync, Beny Gross - Sveta Osherov, 4’ 07’’, 2014, Israel
05. Happily Ever After, Moritz Poth - Rafael Starman, 4’ 44’’, 2014, Germany
06. The Ambassadors, Naomi Chamberlain, 1’, 2014, UK 
07. Currency Affairs, Zehao Xue, 3’ 52’’, USA
08. Kia Rex, Yandong Qiu, 3’ 7’’, USA
09. Across the Light, Hui-Chi Chuang, 3’ 03’’, 2014, Taiwan
10. Mother, Wu-Ching Chang, 3’ 39’’, 2014, Taiwan
11. Adult'hair, Florian Boury - Gautier Froehly - Manon Hirat - Matthieu Paugam - Cindy Redon - David Varsi, 4' 36'', 2014, France
12. Amir & Amira, Martial André - Sara Ayoub - Benjamin Condy - Ariane Dedulle - Cécilia Maturi - Tatiana Tchoumakova, 4’ 16’’, 2014, France
13. Anima, Thomas Fayolle - Karim Fradin - Alexandre Gredzinski - Nicolas Guyon - Jean-Baptiste Noyau - Alexandra Tronel, 5’ 36’’, 2014, France
14. La Fenêtre, Maxime Blondeel - Stéphane Barrère - Maria Fernanda Corcho - Nathan Leroi - Brice Proust - Amandine Rivière - Fabrice Tapare, 6’ 28’’, 2014, France
15. Le bal des méduses, Benjamin Cavarretta - Clément Perroche - Julien Labussière - Martin L’Anton - Maxime Ménard -Viviane Dall’Agnol, 6’ 10’’, 2014, France
16. Le loup et le chien, Adrien Angelats - Grégoire Beccucci - Lorène Bettker - Mariko Kieffer - Elen Le Moing - Jérémy Tissier, 4’ 35’’, 2014, France
17. Ma chère est tendre, Alexy Auffèves - Alix Deltour - Ismaël Candelon - Jordi Salgado - Louise Chassain - Lucas Schwimmer, 4’ 38’’, 2014, France
18. My celium, Julia Ceschino - Christelle Giboin - Abdelkader Nouar - Simon Renaud - Jean Teulières - Camille Vital, 5’ 50’’, 2014, France
19. One more hat, Prunelle Bry - Corentin Barcelo - Arthur Depoire - Alexandre Melquiond - Margaux Revol, 4’ 27’’, 2014, France
20. Raphaël, Cloé Adenot - Baptiste Bourdon - Léa Delachapelle - Lou Thomas - Michaël Vigouroux, 6’ 17’’, 2014, France
21. Six coups, Myriam Aguiriano - Matthieu Castex - Tomas Gallardo - Aymeric Mezaute - Christophe Rigotti - Damien Samper, 4’ 57’’, 2014, France
22. Splash, Nicolas Avon - Cloé Deneuve - Simon Diebold - Jérôme Ferra - Lucile Vampouille, 4’ 50’’, 2014, France
23. Sweet Cocoon, Matéo Bernard - Matthias Bruget - Jonathan Duret - Manon Marco - Quentin Puiraveau, 5’ 54’’, 2014, France
24. What the fly !?, Joris Chapelin - Julien Ferritto - Rémy Hérissé - Rim Khayat - Matthieu Maillet - Pascaline De Santis, 4’ 47’’, 2014 France
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 (100’)
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015
Ώρες:21:00

01. Emblem, Daria Perelmuter, 3’ 36’’, 2013, Israel 
02. What impact does the decrease of the population of beetler platinus takes on love life of Christina, Marta Magnuska, 3’ 20’’, 2014, Poland 
03. The flaxen-haired Girl, Ulrike Baumann, 2’ 57’’, 2014, Germany 
04. Woe is me, Alma W.Bär, 2’ 23’’, 2014, Germany 
05. Dej Mi Sluka, Shira Makin, 4’ 38’’, 2014, Israel 
06. On a Τuesday Night, María Margarita J. Moyano, 6’ 27’’, 2014, Colombia 
07. The Ambassadors, Naomi Chamberlain, 1’ 2014, UK 
08. Meanwhile, Stephen McNally, 5’ 15’’, 2014, Ireland 
09. The Animals, Mark Wee, 6’ 18’’, 2014, Singapore 
10. The Vending Machine, Po-Yu Chen, 6’ 46’’, 2014, Taiwan 
11. Playroom, Big Voice Media, 3’ 6’’, 2014, UK 
12. Pekk, Paula Mauer - August Varustin - Morten Tšinakov - Heili Lõhmus, 8’ 38, 2014, Estonia 
13. Infection, Yiu-Tsz Wai Melody, 2’ 19’’, 2014, Hong Kong 
14. What if..., Balázs Gábor, 2’ 35’’, 2014, Romania 
15. Saski, Sedigheh Famil Farnia, 7’, 2014, Iran 
16. You Can Get Away, Jamin Wu, 3’ 15’’, 2013, Singapore 
17. Mouth, Yulia Koritni, 7’, 2014, Israel 
18. Desportistas, Ivan Ramirez - Juan Carlos Arniz - Ana Rodríguez, 5’, 2014, Spain 
19. E scape, Ivan Albacete, 3’ 28’’, 2014, Spain 
20. Dreamer Ballerina, Jakob Waldinger, 2’ 08’’, 2014, Germany 
21. Another Drink Please, Jessica Lester, 1’ 14’’, 2014, UK 
22. Broken Down, Will Rowson, 1’ 26’’, 2014, UK 
23. Lovebites, Jonathon Iskov, 3’, 2014, Australia 
24. Flat Encounters With The 3-D Kind, Jack Alexandroff - Jack Snelling, 2’ 40’’, 2014, UK 
25. The Astonishing Effects of Zebulon's Machine, Andrew Malek, 7’ 37’’, 2014, USA 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 (112’)
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015
Ώρες: 23:00

01. Islands, Catalina Vásquez Salazar, 12’ 30’’, 2014, Colombia 
02. ThunderHead, Allison Pisha, 39’’, 2014 
03. Brutalism, Jessica Poon, 2’ 42’’, 2014, USA, Italy/France
04. April 21, Jessica Poon, 4’, 2014, USA, Hong Kong 
05. Cycle, Raquel Sancinetti, 4’ 41’’, 2013, Canada 
06. Two Idiots In A Boat, Andrew Whittle, 1’ 50’’, 2014, UK 
07. The very long John, Frank Pingel, 5’ 20’’, 2014, Germany 
08. Grandma, Karolien Raeymaekers, 7’ 30’’, 2014, Belgium 
09. Homoinsectus, Stanislav Vasilev, 2’ 24’’, 2014, Bulgaria 
10. Tusk, Rory Waudby-Tolley, 5’ 16’’, 2014, UK 
11. On my planet, Mengqian Chen, 7’ 37’’, 2014, China 
12. Mr. Poo Bean, Alan Shaochi Hung, 1’ 02’’, 2014, USA 
13. Cachorro Loko, Igor Shin Moromisato, 5’ 30’’, 2014, Germany 
14. Reunion, Peter Zhaoyu Zhou, 1’ 45’’, 2014, USA 
15. Menagerie, Julian Gallese, 3’ 28’’, 2014, Costa Rica/Canada 
16. Stolen Shoes, Noriko Ishibe, 1’ 29’’, 2014, UK 
17. The Bubble, Nan Wang, 3’ 18’’, 2014, China 
18. Anna O, Rotem Yarakchi, 5’ 17’’, 2014, Israel 
19. The Golden Girl, Alexander Meunier, 2’ 59’’, 2014, Canada 
20. Light Conversation, Alexander Meunier, 1’ 41’’, 2014, Canada 
21. The monster and the forest, G.I.F., 4’ 01’’, 2014, Brazil
22. Search, Floriaan den Hoed, 5’ 28’’, 2014, Belgium
23. Vodnik, Paul Murphy, 1’ 23’’, 2014, UK
24. Wire Cutters, Jack Anderson, 8’, 2014, USA
25. The Plug, Dougall Dawson, 1’ 44’’, 2014, Canada
26. House, Domen Dimovski, 6’ 24’’, 2014, Slovenia
27. A Chicken... But Farkha... Walaken, Mahmoud Hemeda - Ahmad Thabit - Islam Mazhar, 8’ 37’’, 2014, EgyptΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7
Κυριακή 29 Μαρτίου
Ώρες: 22:00-24:00

Αφιέρωμα στον Θανάση Ρεντζή
01. ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ, 97’, Χρώμα, Ultra Panavision,Ελλάδα,1975
02. Ηλεκτρικός Άγγελος, 90’ - Χρώμα Μ/Α, κάδρο 1.66:1,Ελλάδα 1981
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 (113’)
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015
Ώρες: 21:00

01. Pidge, Renee Zhan, 4’ 34’’ 2014, USA
02. An adventurous afternoon, Ines Christine Geisser - Kirsten Carina Geisser, 6’, 2013, Germany
03. Wind, Robert Löbel, 3’ 49’’, 2013, Germany
04. 20Tweleve, Christian Stahl, 3’ 34’’, 2012, Germany
05. Bear, Pascal Flörks, 8’ 14’’, 2014, Germany
06. Eat, Moritz Krämer, 6’ 30’’, 2012, Germany
07. Cathcer, Fabian Koppenhöfer, 5’, 2014, Germany
08. Fortune Faded, Alexander Heringer, 3’ 11’’, 2012, Germany
09. Intrusion, Natalie Plaskura, 11’ 11’’, 2012, Germany
10. Plug & play, Michael Frei, 6’, 2013, Switzerland
11. Water, Leonardo Re, 9’ 56’’, 2014, Germany, UK
12. In full flower, Aleksandra Kucwaj, 3’ 45’’, 2015, Poland
13. Image, Yousef Jafary, 3’ 39’’, 2014, Iran
14. The Life-Givers, Angela De Vito, 6’ 38’’, 2014, USA
15. Cursed, Merel van den Broek - Nicole Derksen, 4’ 15’’, 2014, The Netherlands
16. The Sheep Shop, Jorn Leeuwerink, 3’ 17’’, 2014, The Netherlands
17. With joy and merriness, Jeanne Boukraa, 5’ 52’’, 2014, Belgium
18. Don't Feed The Penguin, Alenka Krizenecky, 6’ 38’’, 2014, France
19. Simorgh, Meghdad Asadi Lari, 4’ 30’’, 2014, USA
20. Over My Dead Body, Agata Mianowska, 3’ 38’’, 2015, Poland
21. Dreams, Helsa Tanaya, 38’’, 2013, Australia
22. Speak Up, Helsa Tanaya, 51’’, 2013, Australia
23. Rosso Papavero, Martin Smatana, 5’ 15’’, 2014, SlovakiaΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9 (109’)
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015
 Ώρες: 23:00


01. Among Trees, Pavla Baštanová, 8’ 28’’, 2015, Czech Republic
92. "I am &...", Bart Lindeman, 51’’, 2012, The Netherlands
03. Fing, Bart Lindeman, 1’, 2014, The Netherlands
04. Colour, Ki Yuen Tsang, 3’ 28’’, Hong Kong
05. Missing Bees, Ching Chiu Lam - Ka Yung Cheung - Ki Yuen Tsang - Wai Lam Wan, 3’ 02’’, 2013, Hong Kong
06. Violence, Man Kit Siu - Ka Yung Cheung - Chak Fung Ip - Wing Hang Chan, 1’ 18’’, 2014, Hong Kong
07. Ground Floor, Asya Aizenstein, 2’ 50’’, 2014, Israel
08. Batman vs Superman, Harvey Macdonald, 1’ 40’’, 2015, UK
09. Villains, Alex Crowley, 5’ 22’’, 2014, UK
10. The Little Boy in the Big Forest, Kenny Hoste, 1’ 58’’, 2014, Belgium
11. How the World Began, Iván Tamás, 6’ 16’’, 2013, Hungary
12. The Subtenant, Damian Krakowiak, 6’ 43’’, 2015, Poland
13. Song of the Man, Eleonora Asparuhova, 6’ 51’’, 2015, UK/Bulgaria
14. Tibiaq, Henrike Rothe, 7’ 25’’, 2014, Germany
15. The Chair, Students of the School E/B. 2.3 (Prof. Dr. Egas Moniz), Avanca, 3’ 57’’, 2014, Portugal
16. Conquerers of the Triangle Space, Alicja Błaszczyńska, 6’ 15’’, 2015, Poland
17. Blood Ties, Sophie Kavouridis - Manon Lazzari - Marion Louw - Simon Pannetrat - Thomas Ricquier, 3’ 53’’, 2014, France
18. A Dog's Life, Pieter Vandenabeele, 8’ 20’’, 2014, Belgium
19. The Search for the Monster of Lake Quannapowitt, Sarah Lynne Reul, 3’ 28’’, 2015, USA
20. Alien Antics!, Terry L. Ernsberger, 6’ 30’’, 2014, USA
21. Nighty Night, Viktor Svoboda, 6’ 23’’, Czech Republic
22. The Last Homeland, Huixin Huang, 5’ 56’’, 2013, China
23. Gashapon Kou-lou-kou-lou, Wei-Yuan Chen, 5’ 12’’, 2014, Taiwan
24. Swim Your Way, Eden Chan, 6’ 14’’, 2014, Taiwan
25. Pa Pa Pa, Eden Chan, 1’ 56’’, 2015, TaiwanΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 (112΄)
Τρίτη 31 Μαρτίου 2015
Ώρες: 21:00

01. Hikiko seeks solitude, Markus Zimmermann, 9’ 14’’, 2014, Germany
02. Un certain regard, Simon Msdde - Semiramis Mamata - Anne Courtin - Rayane Raji, 3’ 42’’, 2014, France
03. 8.9, Pedro Vergani, 3’ 12’’, 2014, France
04. Sky High, Stewart Powers, 1’ 54’’, 2015, UK
05. The Game Turns Serious, Kali Karyamaayi - Mili Eugine, 6’ 24’’, 2014, India
06. The Girl Who Spoke Cat, Dotty Kultys, 5’ 40’’, 2014, UK/Poland
07. Little Red Robot Hunter, Maree Railton, 1’ 57’’, 2015, Australia
08. Lentils, Laura Campo de Luna, 5’ 12’’, 2015, Spain
09. The last step, Teresa Garcia Baquero, 4’ 15’’, 2014, Spain
10. 300.000 Dollars Mario Serrano, 3’ 05’’, 2014, Spain
11. Hi! I'm New, Mario Serrano, 3’ 20’’, 2014, Spain
12. Young Summer, Miran Dilberović, 7’ 14’, 2015, Croatia
13. Moth Trouble, Billy Lubach, 3’ 20’’, 2014, UK
14. Pollock, Henry Dunbar, 3’ 03’’, 2014, UK
15. Dinner is Served, Shelley Nicholls, 1’ 38’’, 2014, UK
16. Man Up, Katie Lenton, 3’ 39’’, 2014, UK
17. Flavour of the Month, Samantha Palmer, 1’ 20’’, 2014, UK
18. Karolina, Naomi Cant, 1’ 12’’,2014, UK
19. Dateless, Kyriaki Kyriakou - Remus Buznea, 3’ 38’’, 2014, UK
20. There's A Fish At The Door, Louie Batten, 1’ 57’’, 2014, UK
21. Dig, Sabryanne Surrey, 1’ 26’’, 2014, UK
22. Wombmates, JD Dean, 3’ 2’’, 2014, Uk
23. SPD & Me, Mathew Brookes, 3’ 40’’, 2014, UK
24. The Wolf Fearing the Wolf, Juliane Jaschnow, 5’ 3’’, 2014, Germany
25. Avocado Bear, Thomas Fraser, 5’ 09’’, 2014, UK
26. Hunger, Hui-Hsin Cho - Yen-Jung Chang, 4’ 15’’, 2014, Taiwan
27. The Gingerbread Case, Pavel Jindra, 6’ 52’’, 2014, Czech Republic
28. Hiline, Marcos Andavert, 2’, 2014, Spain
29. Leonor, Joanna Boyle, 3’ 47’’, 2014, UK
30. One time at the UFO field, Saana Herranen, 2’ 58’’, 2015, Finland
31. Two Friends, Natalia Chernysheva, 4’ 02’’, 2014, FranceΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11 (112΄)
Τρίτη 31 Μαρτίου
Ώρες: 23:00


01. Once Upon A Slave's Ambition, Eunice Chang, 4’ 30’’, 2014, USA
02. Her long nails, Nausheen Javed, 4’ 39’’, 2014, India
03. Nature Minutes: Hibernation, David Viramontes, 1’ 52’’, 2014, Canada
04. The Predators of Transylvania, Julia Kolenakova, 6’ 25’’, 2014, Slovakia
05. Unordinary journey in an ordinary day, Yoshino Aoki, 3’, 2014, Canada
06. Repalce, Ka Yung Cheung, 1’ 48’’, 2014, Hong Kong
07. A Documentary Film, Marcin Podolec, 6’ 50’’, 2015, Poland
08. Dreams of Tea, Zoë Allen-Wickler, 3’, 2014, USA
09. Whooopadoo, Kalina Horon, 1’, 2015, Austria
10. Shadows, Zuzana Žiaková, 4’ 18’’, 2014, Slovakia
11. Journal, Andreea Mitica, 3’, 2014, Romania
12. The Sound of Crickets, Justine Klaiber, 6’, 2014, Switzerland
13. Camping Misadventures, Chris Choyce, 4’ 22’’, 2015, USA
14. Reach, Ahmed Elmatarawi, 3’ 52’’, 2015, USA
15. When frogs learn to fly, Valentin Oellers, 2’ 50’’, 2014, Germany
16. In Line, Kamila Kucikova, 3’ 57’’, 2014, Slovakia
17. Prindbird, Gerd de Kinderen, 1’ 07’’, 2015, Belgium
18. Lost in Thoughts, Jasmijn Cedee, 6’ 13’’, Belgium/Netherlands
19. Deep Space, Bruno Tondeur, 7’ 06’’, 2014, Belgium
20. Gaslighting, Hetti Rönnemaa, 4’ 33’’, 2014, Finland
21. No Espace, Andreas Thürck, 4’ 51’’, 2013, Germany
22. Amore, Tess Atkins, 2’ 03’’, 2014, UK
23. Coffee to Go, Josh Barlow, 3’ 34’’, 2014, UK
24. Do Us Part, Bradley McNaughton, 5’ 31, 2014, UK
25. The Bull Fighter, Matthew Mawford, 3’ 51’’, 2014, UK
26. Fetch, Jack Sleeman, 3’ 15’’, 2014, UK
27. Lost Sands, Aaron Babla - Amy Backwell - Emma Scott, 3’ 15’’, 2014, UK
28. Minefield, Stelios Petrakos, 4’ 23’’, 2014, UK
29. Nsoromma, Michael Eckton, 3’ 23’’, 2014, UK
30. The Shipping Firecast, David Blanche, 4’ 02’’, 2014, UKΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12 (108’)
Τετάρτη 1 Απριλίου 2015
Ώρες: 21:00


01. The True Knight, Dominika Brodowska, 3’ 05’’, 2014, UK
02. The Wandering Library, Sarah Ismail, 3’ 26’’, 2014, UK
03. Mystery of Werewolf’s mistake, Dmytro Bondarchuk, 1’ 50’’, 2014, Ukraine
04. Live, Dmytro Bondarchuk, 2’ 30’’, 2014, Ukraine
05. The tale of a pear and a rabbit, Dragana Kuprešanin, 4’ 08’’, 2014, Serbia
06. Espresso Doppio, Mika Koskinen, 3’ 54’’, 2015, Finland
07. One More Page, Matthew A Cooper - Jay Stewart - Nicholas Deary - Sam Osborne - Gary Pogue, 8’ 44’’, 2014, UK
08. Another Season, Anna Lytton, 4’ 27’’, 2015, Germany
09. How to save a princess, Alžběta Göbelová, 6’ 37’’, 2014, Czech Repunlic
10. On the Way Home, Zuzana Balazova, 3’ 32’’, 2015, Slovakia
11. Enjoy, Wen-Yi Chen, 4’ 32’’, 2015, Taiwan
12. Ordinary day, Una Isailović, 3’ 54’’, 2014, Serbia
13. Neighboring Thoughts, Yves Francois, 7’ 06’’, 2014, France
14. White forest, Marta Prokopova, 3’ 32’’, 2014, Slovakia
15. The Black Rose, Alfonso Pontillo, 3’ 27’’, 2015, Canada
16. Fly, Huy Huynh, 1’ 46’’, 2015, USA
17. Essence, Martina Mikusova, 5’ 04’’, 2014, Slovakia
18. Islands, Nikita Timoschuk, 4’, 2014, Ukraine
19. Aion, Petra Heleninova, 6’ 53’’, 2014, Slovakia
20. Half Babka, Jasmine Elsen, 5’, 2014, Slovakia
21. Adventures of a Teapot, Davydova Olga, 3’ 48’’, 2014, Russia
22. Wanderer, Maria Torregrosa Domenech, 1’ 30’’, 2014, Spain
23. Ryüjin, Maria Torregrosa Domenech, 2’, 2014, Spain
26. Open Wide: A Series of Remarkable Events, Andreea Vrabie, 1’ 41’’, 2014, Canada
25. A Theory of Everything, Catalina Matamoros, 2’ 05’’, 2014, USA
26. Better world, Johanna Selge, 2’ 34’’, 2015, Germany
27. Focus, Olea Tvengsberg, 1’ 20’’, 2015, Canada
28. Incident, Dimitar Velev, 1’ 56’’, 2014, Bulgaria
29. Solitary, Nasrin Ghashghaei, 2’ 28’’, 2014, Iran
30. A 4363's Trip, Valentine Dumez, 2’ 55’’, 2014, UK/France
31. The other side, Nishanth Sanjay, 4’ 25’’, 2014, India


Πρόγραμμα Πολωνικών ταινιών (95’)
Τετάρτη 1 Απριλίου 2015
Ώρες: 23:00

01. STEVEN AND THE BETTLE / Stefan i Żuczek, 12’ 20”
02. ORAWUS, 9’ 15”
03. HUMAN PARASITE / Glista Lucka, 7’ 29’’
04. LOST  SENSES / Zmysły prysły, 6’ 05’’
05. BLACK  ON  WHITE / Czarne Na Białym, 1’ 10’’
06. WIRE MAN / Druciak, 11’ 29”
07. THE LAW OF THE FIRST NIGHT / Ius Primae Noctis–Prawo Pierwszej Nocy, 4’ 15’’
08. ON / OFF, 6’ 27”
09. SPIDER AND FLIES / Pajak i Muchy, 3’ 30”
10. SALT AND PEPPER / Sól I Pierz, 2’ 02”
11.  THE GOVERNANCE OF LOVE / O Rządach Miłości, 13’ 15’’
12. WHAT IF... / A Gdyby…, 4’ 57’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου