Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Βασίλης Ρούβαλης, αφορισμοί


Δίνεις έναν αφορισμό όπως δίνεις ένα χαστούκι Εμίλ Μιχάι Σιοράν

Η γοητεία του αφορισμού ως είδος εστιάζεται στη δυναμική του: είναι σύντομος ως κειμενική φράση, περιέχει ισχυρά νοήματα, δημιουργεί σκέψη και πλάθει έντονες εικόνες. Απομνημονεύεται εύκολα μάλλον, όπως οι μεταφορές, τα αποφθέγματα, οι παροιμίες και τα επιγράμματα. Δεν είναι τίποτε από αυτά όμως˙ ο αφορισμός επιδιώκει την αναγνωστική επίδραση˙ περιέχει εκφραστική συμπύκνωση, σαφή νοηματοδότηση και ακαριαία στόχευση από τον συγγραφέα˙συνδυάζει τον λυρισμό και τον στοχασμό˙ επικουρικά λειτουργεί υπέρ της αναζήτησης του μη εφικτού...


Στον παρόντα τόμο συμπεριλαμβάνονται τριακόσιοι αφορισμοί του συγγραφέα – ανέκδοτοι είτε προδημοσιευμένοι σε περιοδικά, ιστολόγια ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Διαβάζονται σε αριθμητική τάξη είτε άτακτα στις σελίδες του βιβλίου, με επανερχόμενη αναγνωστική αναζήτηση. Προκαλούν συνταύτιση ή άρνηση, ελκύουν ή απωθούν, απομνημονεύονται ή αδιάφορα ξεχνιούνται: η στόχευση ευρίσκεται εδώ, ενδιάμεσα…:::

Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα

Ο Βασίλης Ρούβαλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Βυζαντινή Φιλολογία) και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Δημιουργική Γραφή). Γράφει ποιήματα και διηγήματα, μεταφράζει, αρθρογραφεί. Διευθύνει το περιοδικό και τις εκδόσεις (.poema..). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Κύκλου Ποιητών, της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών και της ΕΣΗΕΑ.

Προσωπική ιστοσελίδα: www.rouvalis.gr :: Iστολόγιο: http://vassilisrouvalis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου