Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Είσαι το Σύμπαν: Το βιβλίο των DeepakChopra-Μηνά Καφάτου που αλλάζει την οπτική μας απέναντι στη ζωή


Η  αράχνη ποτέ δεν πιάνεται στον ιστό της, πιάνει τις μύγες, δεν πιάνεται η ίδια. Ο άνθρωπος όμως πιάνεται στον «ιστό» που φτιάχνει ο νους του…

Ο συγγραφέας των παγκόσμιων bes
tseller, γιατρός DeepakChopraενώνει τις δυνάμεις του με τον κορυφαίο κβαντικό φυσικό και κοσμολόγοδρ. Μηνά Καφάτοσυνυπογράφοντας ένα πρωτοποριακό βιβλίο με τίτλο «Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον Συμπαντικό σου Εαυτό και Γιατί είναι Σημαντικό να το Κάνεις».
Σ’ αυτό υποστηρίζουν ότι πλέον η επιστήμη πρέπει να υιοθετήσει νέες μεθόδους προκειμένου ν’ απαντήσει σε μερικά βασικά ερωτήματα, όπως: Πώς είναι τόσο τέλεια συνταιριασμένα τα πάντα στο σύμπαν; Πώς άρχισε η ζωή και από πού προήλθε ο χρόνος;
Συγκεκριμένα, οι δύο ειδικοί αναλύουν εννέα ερωτήματα, τα οποία αποτελούν τους μεγαλύτερους και πιο πολύπλοκους γρίφους που αντιμετωπίζει σήμερα η επιστήμη. Στόχος τους, να στρέψουν τους προβολείς της προσοχής στην κρυμμένη μας σχέση με την πραγματικότητα.
Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος:Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον συμπαντικό σου εαυτό και γιατί είναι σημαντικό να το κάνεις
Συγγραφείς:DeepakChopra, Μηνάς Καφάτος

Εκδόσεις:Ασημάκης
Σελίδες: 240
Μετάφραση:
Ρένα Καρακατσάνη

Φτάνοντας στο μέγιστο δυναμικό μας
Οι απαντήσεις που δίνει το βιβλίο «Είσαι το Σύμπαν: Ανακάλυψε τον Συμπαντικό σου Εαυτό και Γιατί είναι Σημαντικό να το Κάνεις» παρουσιάζουν μια νέα τολμηρή κατανόηση του ποιοι είμαστε και πώς μπορούμε να φτάσουμε στο μέγιστο δυναμικό μας.
Ο Chopraκαι ο δρ.Καφάτος αποκαλύπτουν ένα μυστικό που κυριολεκτικά μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας: Κατοικούμε σ’ ένα ενσυνείδητο σύμπαν, ένα σύμπαν που αποκρίνεται στο πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Και αυτό το ανθρώπινο σύμπαν είναι το αληθινό σύμπαν. Το μόνο που έχουμε.

Οι δύο υπογράφοντες υποστηρίζουν πως βρισκόμαστε σε μια στροφή προς μια νέα ιδεολογική δομή, η οποία είναι καθαρά προσωπική. Η πραγματικότητα στην οποία κατοικούμε θα είναι δική μας για να την ενστερνιστούμε ή να την αλλάξουμε.
Ένα βιβλίο χρήσιμο και επίκαιρο όσο ποτέ. Σε μια εποχή έντονης κρίσης και γενικευμένης ανασφάλειας, σε μια περίοδο που καλούμαστε να επαναξιολογήσουμε την έννοια του χρόνου, να επανεξετάσουμε τα δικά μας μικρά «μεγάλα», ν’ ανακαλύψουμε τις προσωπικές αλλά και τις κοσμογονικές αλήθειες που θα μας πάνε παρακάτω, η ιδέα της αυτοβελτίωσης και της εσωτερικής ισορροπίας κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις και το βιβλίο στο τηλέφωνο6944756051 και στα:

OI ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
DeepacChopra
Πιστοποιημένος ιατρός στην Παθολογία, την Ενδοκρινολογία και το Μεταβολισμό, Εταίρος του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών, μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ενδοκρινολόγων και Κλινικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Πρωτοπόρος της εναλλακτικής ιατρικής και συγγραφέας bestseller βιβλίων που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των NewYorkTimes, ο DeepakChopra είναι μια από τις επιδραστικότερες φυσιογνωμίες της εποχής μας.
Το περιοδικό Time τον έχει κατατάξει στις 100 προσωπικότητες-σύμβολα του αιώνα μας, ενώ ταυτόχρονα τον έχει χαρακτηρίσει ποιητή-προφήτη της εναλλακτικής ιατρικής. έχει συγγράψει 90 βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Τα bestseller στη λίστα των NewYorkTimes περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα: «Είσαι το Σύμπαν», «Κβαντική Θεραπεία», «Αγέραστο Σώμα, Αθάνατο Πνεύμα»  και «Η Ψυχή της Ηγεσίας»που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Π. Ασημάκης.


Δρ. Μηνάς Καφάτος
Γεννήθηκε στην Κρήτη, έφυγε για την Αμερική 18 χρονών και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Έλαβε Β.Α. στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Cornell, Ph.D. στη Φυσική από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και το μεταδιδακτορικό του ήταν στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και την NASA.
Είναι καθηγητής στην έδρα Υπολογιστικής Φυσικής FletcherJones και διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Γήινων Συστημάτων και Παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Chapman, εξέχων επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Επιστημών και Οικολογικής Μηχανικής, καθώς και σύμβουλος στο ΒΚ21 PlusEco-Leader του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Κορέας, συνεργαζόμενος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος  Nalanda για Σπουδές και Έρευνες Συνειδητότητας.
Είναι κβαντικός φυσικός, κοσμολόγος, ερευνητής κλιματικών αλλαγών και εργάζεται επισταμένως στον τομέα της Συνειδητότητας. Έχει συγγράψει περισσότερα από 315 άρθρα και είναι συγγραφέας / επιμελητής 17 βιβλίων. Το Είσαι το Σύμπαν, που έχει συγγράψει από κοινού με τον DeepakChopra, είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου