Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Παρουσίαση του The Urban Game Sketchbook στον Πειραιά





18, 19, 20 Μαΐου, 25, 26, 27, Μαΐου, 1, 2, 3, Ιουνίου

Στον Αρχαιολογικό Χώρο των Νεώσοικων της Ζέας (Ακτή
Μουτσοπούλου και Σηραγγείου 1)
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Πειραιώς και Νήσων


Μετά την περσινή επιτυχή του εφαρμογή, το The Urban Game επιστρέφει για τρίτη χρονιά και φέτος, στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη ναυπήγηση του Αθηναϊκού στόλου, μετατρέποντας τον αρχαιολογικό χώρο των Νεώσοικων της Ζέας σε ένα Adventure Game. Για τρία διαδοχικά τριήμερα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει με ξεχωριστό τρόπο gaming, τέχνη, πολιτισμό και ψηφιακό περιβάλλον, στο The Urban Game Sketchbook. 




Οι Νεώσοικοι ήταν στην αρχαιότητα επιμήκη κτήρια που στέγαζαν τις τριήρεις του Αθηναϊκού στόλου.




Σήμερα κατάλοιπά τους σώζονται σε υπόγειους χώρους σύγχρονων κτηρίων, μίας πολυκατοικίας και ενός σχολείου στην Ακτή Μουτσοπούλου. Αυτός ο αυτόνομος αρχαιολογικός χώρος, ένα συμβολικό και ουσιαστικό «κενό» μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον της πόλης, γίνεται ζώνη γνώσης και ψυχαγωγίας.

Η νέα εφαρμογή android, συνδυάζει ψηφιακές καλλιτεχνικές προβολές με ένα παιχνίδι τύπου Adventure με αναλογικά και ψηφιακά στοιχεία, για πρώτη φορά εντός ενός αρχαιολογικού χώρου. 



#EuropeForCulture , #IMD2018 , #ImeresThalassas , #TheUrbanGame



Στόχος της δράσης


Το The Urban Game Sketchbook επιχειρεί να επανασυνδέσει τον αρχαιολογικό χώρο με το ευρύτερο αστικό περιβάλλον του. Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία υπό τη μορφή διαδραστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών στοχεύει να συμβάλλει στην κατανόηση από την πλευρά του επισκέπτη τόσο του ίδιου του μνημείου και της λειτουργίας του όσο και της διαχρονικής εξέλιξης του ιστορικού τοπίου. Παράλληλα, επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τον αρχαιολογικό χώρο αναδεικνύοντας τη συμβολική του αξία και καθιστώντας το μνημείο ενεργό πόλο της σύγχρονης κοινωνικής ζωής. 

Ο αρχαιολογικός χώρος γίνεται στην πράξη τόπος συνάντησης και εκπαίδευσης, χώρος παιχνιδιού και έρευνας, χρησιμοποιεί ουσιαστικά το παρελθόν κοιτώντας προς το μέλλον.



Φορείς


Η πολιτιστική πρωτοβουλία The Urban Game Sketchbook διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Zea Harbour Project. 

Έχει την υποστήριξη του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού Φιλίας – Συνεργασίας, της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά και των Αρχαιολογικών Διαλόγων 2018. 

Συνεργάζονται επίσης το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων του ΕΚΠΑ και το πρόγραμμα Flying Duets.

Εξοπλισμό για την εκδήλωση θα χορηγήσει το ΠΜΣ Διαχείριση Μνημείων: Αρχαιολογία Πόλη και Αρχιτεκτονική. Χορηγία των δώρων θα γίνει από τον Ελληνοκινέζικο Οργανισμό Φιλίας – Συνεργασίας και το παντοπωλείο Γεύση Ελλάδος Θησαυροί.

Το The Urban Game Sketchbook εντάσσεται στις εκδηλώσεις για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το μήνυμα

«Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον», τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» και στις Ημέρες Θάλασσας 2018 του δήμου Πειραιά.

Email: info@urbangame.gr

Facebook: The Urban Game

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946409268

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου