Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις στη μάχη ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα

Δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων και την ενημέρωση γύρω από αυτά, καθώς αποτελούν πρακτική που χρησιμοποιείται ακόμα στην ελληνική ύπαιθρο με στόχο την θανάτωση των άγριων ζώων που προκαλούν ζημιές στην κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και την αγροτική παραγωγή.

Αν και αποτελεί αδίκημα που επισύρει ποινή πολύμηνης φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά πρόστιμα, εντούτοις ακολουθείται ακόμα στην Ελλάδα με διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων, απειλώντας μεγάλα σαρκοφάγα και αρπακτικά πουλιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάρρευση του πληθυσμού του Ασπροπάρη, ενός μέχρι πρόσφατα κοινού είδους γύπα στην ελληνική ύπαιθρο.

Στελέχη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της «Καλλιστώς»,

αφού ειδοποιήθηκαν από κτηνοτρόφους στην περιοχή του Σκλήθρου Φλώρινας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν χάσει πολλούς σκύλους φύλαξης κοπαδιών εξαιτίας δηλητηριάσεων, διενέργησαν πριν από λίγες μέρες έρευνα με τον εκπαιδευμένο για την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων σκύλο της Ορνιθολογικής με τη συνοδό του, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο νέο δόλωμα.

Οι δύο οργανώσεις αποφάσισαν από κοινού να επαναλάβουν την δράση στο άμεσο μέλλον, περιλαμβάνοντας και νέες περιοχές, προκειμένου να προλάβουν νέα περιστατικά δηλητηριάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου