Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μαγδαληνής Θωμά :Μέσα στη νύχτα του κόσμου

Στη δίνη του B’ Παγκόσμιου Πολέμου, μια χώρα παγιδευμένη ανάμεσα σε διασταυρωμένα πυρά παλεύει για την ελευθερία της. Μέσα από τον όλεθρο γεννιέται ένας έρωτας. Δυο άνθρωποι από ξέχωρες πατρίδες προσπαθούν να ζήσουνε μαζί. Ο πόλεμος τελειώνει, το σοβιετικό καθεστώς ζώνει τις ακτές με συρματόπλεγμα. Θα μπορέσει ο Γιάρμο να ξεφύγει από συνοριοφυλακές και ελέγχους για να φέρει την αγαπημένη του Άνου πίσω στην ελεύθερη πατρίδα του;
Ένα μυθιστόρημα για το σύνορο της ελευθερίας και της αγάπης. Για τον τρόπο που έχει ο έρωτας να κάνει δικό του έναν ολόκληρο πόλεμο.
**
Η Μαγδαληνή Θωμά είναι Διδάκτορας Φιλολογίας (αφηγηματολογία). Έχει διδάξει νεοελληνική γλώσσα στα Τ. Μ. Γλώσσας του Μπορντώ και της Λίλλης, στο Liceo Classico “Marco Foscarini” της Βενετίας και στο Κέντρο Γλωσσών του πανεπιστημίου του Τάρτου. Ζει και εργάζεται στο Νότιο Πήλιο. Έχει δημοσιεύσει το μυθιστόρημα Ο πόνος είναι μοναχικό ζώο (εκδόσεις Γαβριηλίδη 2014), τη νουβέλα Θα ερχόσουν μαζί μου στη Νορβηγία; (εκδόσεις Βακχικόν 2015), διηγήματα και λογοτεχνικές κριτικές στα περιοδικά Οροπέδιο, Το κοράλλι και στα ηλεκτρονικά Vakxikon.gr και Fractal. Το διήγημά της, «Τα όρια του Κόσμου» συμπεριλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο Στα όρια (εκδόσεις Παράξενες Μέρες 2015), ύστερα από διάκρισή του στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος Eyelands – Παράξενες Μέρες (2015). Το 2018 κυκλοφόρησε η Ανθολογία Εσθονικής Ποίησης “...απ’ τον αμίλητο καιρό” (εκδόσεις Βακχικόν) σε μετάφραση δική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου