Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Δελτίο τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Πολιτών για την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τα αιολικά






Σήμερα 20/5/2018 έγινε στο Γιοκάλειο ίδρυμα στην Κάρυστο δυναμική και πολυπληθής συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών Δήμου Καρύστου κατά της άναρχης εγκατάστασης αιολικών σταθμών στα βουνά της Νότιας Καρυστίας.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Βαγγέλης Σφυρίδης πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου για την παρεμπόδιση από τα έργα αιολικών σταθμών της παραδοσιακής μετακίνησης των κοπαδιών τους στα ορεινά θερινά  κονάκια .
Στη συνέχεια μίλησαν για το ίδιο θέμα κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Η Πρόεδρος του ΣΠΠΕΝΚ Χρυσή Μπερέτη στην ομιλία της τόνισε την ανάγκη ομοψυχίας και συσπείρωσης όλων των πολιτών του Δήμου μας

ώστε να πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό την υλοποίηση του ψηφίσματος φορέων και πολιτών Δήμου Καρύστου δηλαδή την οριστική παύση εργασιών των εταιριών αιολικης ενέργειας.


Η Κτηνίατρος Καρύστου Μαρία Τσαπέπα σε μια εξαιρετική ομιλία της αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας της άγριας πανίδας του όρους Όχη και των αιγοπροβάτων της περιοχής από τις εργασιες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο βουνό όπως και σε αυτα που θα προκύψουν από την λειτουργία των ανεμογεννητριών.



Ο καθηγητής φυσικής που εργάζεται στο κέντρο ερευνών 
" Δημόκριτος" κ. Κωστας Ξαπλαντέρης μίλησε για την δυσμενή επίδραση στην ψυχική υγεία των ανθρώπων από την αλλοίωση του φυσικού τοπίου των βουνών λόγω της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις κορυφές τους καθώς και για τις επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα του οργανισμού μας από τους υπόηχους που παράγονται από αυτές.


Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο κ.Κωστας Διγαλέτος δημοτικός σύμβουλος της Συμπολίτευσης ο οποίος δήλωσε για άλλη μια φορά την αντίθεση του στα σχέδια μετατροπής της Νότιας Καρυστίας σε βιομηχανική περιοχή αιολικής ενέργειας.
Ο κ.Ισιδωρος Παπαλυμπέρης επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Καρύστου " Αλλιώς" ήταν επίσης καταιγιστικός κατά της φοβερής κατάστασης που επικρατεί στη Νότια Καρυστια με τις εταιρίες να κατεδαφιζουν το βουνό της Όχης και το Δήμο να σφυρίζει αδιάφορα.


Παρών ήταν επίσης ο κ. Θανασης Ζαφείρης σύμβουλος της Συμπολίτευσης.
Η κ. Κούλα Βρανά επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Καρύστου 
" Λαϊκή Συσπείρωση" αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και καταβαραθρώνει τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας τα σε ενεργειακή φτώχεια και τοποθετήθηκε κατά της άναρχης συσσώρευσης αιολικών σταθμών στην περιοχή μας.
Για άλλη μια φορά επίσης ο Δήμαρχος Καρύστου και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο έλαμψαν δια της απουσίας τους από μια συγκέντρωση κατά των αιολικών έργων στην περιοχή μας.


Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα στη περιοχή μας, κ.Ρόδο Σφυρίδη μηχανικός δομικών έργων , ο κ.Βουλής Δημήτριος συνταξιούχος, η κ.Βαρελα Βασιλική Πολιτικός Μηχανικός και από την ομάδα Πολιτών Μαρμαρίου ο κ.Κέκης Ζήσης ο οποίος μας εξεπληξε ευχάριστα με τις ξεκάθαρες θέσεις του κατά της πολιτικής του Δήμου Καρύστου ο οποίος έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στις εταιρίες.
Για το ιδιοκτησιακό ζήτημα και τα επισφαλή μισθωτήρια που προωθούν οι εταιρίες στους ιδιοκτήτες προς υπογραφή μίλησαν οι κ.κ Αντώνης Σιάγκας,  Ζάχος Χατζηνικολής και  Χάρης Νταλάκας.


Στη συγκέντρωση ήταν παρών και συντόνιζε τη σειρά των ομιλητών ο Επίτιμος Πρόεδρος των Εμποροβιοτεχνών Καρύστου κ. Κώστας Βερούχης μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των αιολικών σταθμών.


Τέλος οι παρόντες πολίτες ενίσχυσαν με την υπογραφή τους το ψήφισμα των 27 φορέων Δήμου Καρύστου που μεταξύ άλλων ζητά και την παύση εργασιών των έργων.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική Νίκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου