Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Aπειλές εναντίον των περιοίκων του Πεδίου Άρεως !

Απειλές εναντίον των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που δραστηριοποιούνται ενάντια στην ερήμωση του ιστορικού Πάρκου της Αθήνας και ενάντια στην παγίωση του χαρακτήρα του ως «πιάτσα ναρκωτικών» εξαπολύουν άγνωστοι με την υπογραφή «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ».Οι άγνωστοι κόλλησαν αφίσες εντός του Πεδίου του Άρεως και στους γύρω δρόμους από την πλευρά της Κυψέλης και της Νεάπολης που αποκαλούν τους ενεργούς πολίτες του Πάρκου «μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους».

«Νιώθουμε απέχθεια για κάθε εθελοντική διοργάνωση, ειδικότερα όταν απαρτίζεται από μίζερους μικροαστούς και ανθρωπιστές», σημειώνουν οι άγνωστοι και καταλήγουν στην αφίσα / μανιφέστο τους με την απειλή: «Τέτοια σκουπίδια (σ.σ. οι ενεργοί κάτοικοι και οι φοιτητές του ΟΠΑ) θα περνάνε από το Πεδίον του Άρεως μόνο τρέχοντας»!
Οι απειλές εκτοξεύονται με αφορμή τον αγώνα δρόμου «OΠΑ Run» που διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαΐου το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές φοιτητές αλλά και κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που θέλουν να δουν τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας να αποκτά ξανά ζωή μετά από χρόνια απαξίωσης και ερήμωσης, στα οποία μετατράπηκε σε ιδανικό τόπο για τους εμπόρους ναρκωτικών που κερδοσκοπούν χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα προστασίας» τους, τούς εκατοντάδες απελπισμένους και αβοήθητους τοξικοεξαρτημένους.

Για την απειλητική αφίσα, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Δεν μπορώ να κατανοήσω πως μπορεί κάποιος να θέλει να παραμείνει το Πεδίον του Άρεως χώρος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Δεν νομίζω ότι κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη από όλους τους άλλους. Είναι επιτρεπτό και θεμιτό. Δεν είναι όμως επιτρεπτό να θέλουν να την επιβάλουν στους άλλους. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση παρά ότι κάποιοι είναι ενάντια σε κάθε τι που θα φέρει το οργανωμένο κράτος κοντά τους. Φοβούνται κάποιες ομάδες ότι δραστηριότητες τέτοιου τύπου (αγώνας δρόμου), ανοίγουν τον δρόμο στο οργανωμένο κράτος να ελέγξει τον χώρο του Πεδίου του Άρεως».


*Το «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ» που απηύθυνε τις απειλές στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και τους φοιτητές του ΟΠΑ στεγάζεται μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/372797/apeiloun-tous-katoikous-tou-pediou-tou-areos-kai-tous-foitites-tou-opa/#ixzz5EhLRpuhv
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


1 σχόλιο: