Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Απονομή βραβείων και γευσιγνωσία των βραβευμένων ελαιολάδων του Athena


Η αυλαία για το διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena 2018» έπεσε το Σάββατο 28 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο με την τελετή απονομής και μία άκρως επιτυχημένη και ουσιώδη γευσιγνωστική παρουσίαση των βραβευμένων ελαιολάδων στο κοινό.



Δεκάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση όπου κάποιος μπορούσε να δοκιμάσει και τα 242 βραβευμένα ελαιόλαδα του διαγωνισμού. Ανάμεσά τους ήταν μερικά από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο, απ’ όλες τις σημαντικές ελαιοπαραγωγικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.




Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επαγγελματίες της εστίασης, δημοσιογράφοι γεύσης, ελαιοπαραγωγοί και ελαιόφιλοι καταναλωτές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ελεύθερα εκατοντάδες ελαιόλαδα από δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, από γνωστούς και λιγότερο γνωστούς ελαιότοπους και να διαμορφώσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητα του ελαιολάδου διεθνώς.



Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην τελετή απονομής ελαιοπαραγωγών από το εξωτερικό, π.χ. Σικελία, Τοσκάνη, Τουρκία, Ανδαλουσία, οι οποίοι αναφέρθηκαν δημόσια με τα καλύτερα λόγια στη θέση της Ελλάδας στη διεθνή ελαϊκή σκηνή και για τη χαρά που τους έδωσε η βράβευσή τους στη χώρα που ανέδειξε την ελιά.



Στον Athena φέτος συμμετείχαν 359 ελαιόλαδα από 13 χώρες, τα οποία αξιολόγησαν 20 κριτές από 11 χώρες. Ο διαγωνισμός εμφάνισε μία αύξηση δειγμάτων της τάξης του 20% με τα δείγματα από το εξωτερικό να αυξάνονται κατά 25%. Ο Athena εδραιώνεται στο παγκόσμιο ελαϊκό γίγνεσθαι ως ένας από τους πλέον δυναμικά ανερχόμενους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου και εκπληρώνει το τρίπτυχο των βασικών στόχων του, δηλαδή συμβολή στην ποιοτική βελτίωση της ελληνικής ελαιοπαραγωγής, αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού ελαιολάδου, προβολή και αύξηση πωλήσεων των ελληνικών ελαιολάδων στην  Ελλάδα και διεθνώς.



Ο διαγωνισμός Athena οργανώνεται κάθε χρόνο σε μία διαφορετική τοποθεσία της Ελλάδας, συνυφασμένη με την ελιά. Φέτος είχαν επιλεχθεί οι Δελφοί, οι οποίοι όχι μόνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία στον κόσμο αλλά και το επίκεντρο του ελαιώνα της Άμφισσας, του μεγαλύτερου ενιαίου ελαιώνα της Ελλάδας.



Πληροφορίες: www.athenaoliveoil.gr, info@vinetum.gr, 210 766 0560

Vinetum Event Management

41 Λεωφόρος Καρέα. GR-16233 Αθήνα | Τηλ.: +30 210 766 0560 | Email: info@vinetum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου