Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Δημήτρης Μεσορράχης :   Η ανάβαση


Μυθιστόρημα


Βιβλιοπωλείον της Εστίας. Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2017

Σειρά: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία    

Σελ. 172, 13 x 20.5,  τιμή: 12 ευρώ

ISBN: 978-960-05-1710-1



Μέσα στη σκοτεινή καρότσα, με ελάχιστα εξωτερικά ερεθίσματα, άρχισα να επισκέπτομαι τους λιγότερο κοσμικούς διαδρόμους του μυαλού μου. Τι ήταν αυτό που με είχε οδηγήσει σε αυτή τη θέση; Γιατί τα έκανα όλα αυτά; Για να φτιάξω κάτι καινούργιο; Για να φτιάξω αρωματισμένες πιστωτικές κάρτες, δικτυωτές τσάντες και ευέλικτα καρότσια; Ξαφνικά όλα αυτά για τα οποία προσπαθούσα μου φάνηκαν άστοχα. Ποια είναι τα προβλήματα που πραγματικά αξίζει να λυθούν; Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι ένα. Μα αυτό ήταν πάντα ένα άπιαστο όνειρο. Πολλοί προσπάθησαν αλλά κανείς δεν τα κατάφερε. Αν απέτυχαν τόσα φωτισμένα μυαλά, εγώ τι ελπίδες είχα;

Μέσα από γεωγραφικές περιπλανήσεις, ευφάνταστες κατασκευές και ερωτικές ανιχνεύσεις, ο Κοσμάς αφηγείται με περιπαικτική διάθεση την αστική του περιπέτεια ως ανερχόμενος industrial designer στην Αθήνα της εποχής μας. Με κάθε νέο πρότζεκτ, ο ήρωας ωθείται σε διανοητικές ακροβασίες και η αναζήτηση ουσίας δίνει σταδιακά τη θέση της στη διαχείριση της αλήθειας, που  πάντα παραμονεύει.




Ο Δημήτρης Μεσορράχης είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και απόφοιτος της HEC Paris στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στη βιομηχανία χρωμάτων, στην παραγωγή υδρογόνου και στον βιομηχανικό σχεδιασμό νέων προϊόντων. Είναι κάτοχος 2 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και έχει δημοσιεύσει μελέτες χημικών διεργασιών και θεωρητικής φυσικής. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Η ανάβαση είναι το πρώτου του μυθιστόρημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου