Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα απειλούμενο με εξαφάνιση...




Σε  σημερινό Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα διεκτραγωδεί  την θλιβερή κατάσταση ενός ιδρύματος, 
που θα μπορούσε να παίξει πρωτοποριακό ρόλο στον τομέα της παροχής υπηρεσιών στους ΑμΕΑ :
Ως γνωστόν το Σικιαρίδειο ίδρυμα από το έτος Ίδρυσής του με τη σημερινή μορφή λειτουργίας ( 1971), αποτέλεσε πρότυπο λειτουργίας με πρωτοποριακά προγράμματα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής. 

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με κύρια βάση τους την μειωμένη κρατική επιχορήγηση, τις σημαντικές καθυστερήσεις των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτό που δεν είναι γνωστό , παρά τις εξαγγελίες από επίσημα χείλη ( Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Εργασίας, Περιφέρεια Αττικής και Πρόεδρο Δ.Σ. Σικιαριδείου Ιδρύματος ), για αναβάθμιση του Σικιαριδείου Ιδρύματος, είναι ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη κατάσταση. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, κενά σε οργανικές θέσεις, σοβαρά κτιριακά προβλήματα και σοβαρά προβλήματα στη θέρμανση.


Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια της «αναβάθμισης» και τα προβλήματα που

αντιμετωπίζουμε ;

       Από την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς έχουν καταβληθεί ποσά μισθοδοσίας μόνο για τον μήνα Σεπτέμβρη και το 10% του Ιουλίου. Πόσα μηδαμινά σε σχέση με τις οφειλές προς τους εργαζόμενους οι οποίες ανέρχονται σχεδόν στους 6 μήνες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι , οι εργαζόμενοι να έχουν περιέλθει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Να απειλούνται με εξώσεις και τα χρέη να διογκώνονται, καθώς το Σικιαρίδειο αποτελεί την μοναδική τους εργασία και το μοναδικό για πολλούς εισόδημα.

       Τα κτίρια του Σικιαριδείου Ιδρύματος παρουσιάζουν φαινόμενα εγκατάλειψης και οι ζημιές είναι μέρος της καθημερινότητας.  Υγρασία και μούχλα, πέφτουν σοβάδες, στάζουν σωληνώσεις, τα κουφώματα δεν κλείνουν καλά με αποτέλεσμα να εισέρχεται στις αίθουσες νερό και κρύο.   Υπάρχει επίσης βλάβη στον καυστήρα , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου θέρμανση, με τον επερχόμενο χειμώνα να φαντάζει «εφιάλτης» αν δεν αποκατασταθεί η ζημιά.







       Στα εργαστήρια η αναλογία καταρτιζομένων/εκπαιδευτή είναι 15 προς 1  κατά μέσο όρο, με συνέπεια την μείωση της ποιότητας της παροχής υπηρεσιών προς τους καταρτιζόμενους. Επίσης, από την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς υλικών και απαραίτητου εξοπλισμού για τις ανάγκες των εργαστηρίων, αλλά ούτε και η δυνατότητα επιδιόρθωσης του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού.

       Στο προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί σημαντικά κενά (επιπλέον ειδικός παιδαγωγός, νοσηλευτής, εκπαιδευτές, βοηθητικό προσωπικό, συνοδοί κλπ) με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία του Ιδρύματος. 



Σε συνάντηση-ενημέρωση όλων των εργαζομένων από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. υπήρξε η υπόσχεση για καταβολή μέρους των οφειλών μέχρι τα τέλη Οκτώβρη και για ομαλοποίηση των πληρωμών. Υπήρξε η υπόσχεση για γενικότερη βελτίωση και παρουσιάστηκαν προοπτικές εξέλιξης. Η καθημερινότητα όμως που βιώνουμε σε άλλα αποτελέσματα μας οδηγεί.

Ως εκ τούτου :

Ζητάμε:

       να ενημερωθούμε ΑΜΕΣΑ και υπεύθυνα γιατί ακόμη δεν έχει καταβληθεί η τακτική επιχορήγηση από την Περιφέρεια Αττικής παρότι έχει εγκριθεί εδώ και μήνες.

       Να μάθουμε ΠΟΙΟ είναι το περίφημο σχέδιο αναβάθμισης και βιωσιμότητας του Σικιαριδείου και όχι απαντήσεις τύπου «Υπάρχει πολιτική βούληση», γενικόλογες και αόριστες.

       ΑΜΕΣΗ εξόφληση όλων των οφειλών προς τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την ένδεια στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της οικονομικής κατάστασης του Σικιαριδείου.

       Την συντομότερο δυνατόν κάλυψη με ανθρώπινο δυναμικό.

       Την άμεση επισκευή των ζημιών που υπάρχουν στο κτίριο με πρώτη και βασική την αντιμετώπιση του προβλήματος θέρμανσης ενόψει του χειμώνα.  







Οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου Ιδρύματος απαιτούμε :



       ΟΧΙ άλλα μεγάλα λόγια και υποσχέσεις του αέρα

       ΘΕΛΟΥΜΕ άμεση λύση και αλήθειες ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!











                                                                Για το Δ.Σ.                                               

                                       

                                Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας



                    Σπύρου Αθανάσιος                                   Φραγκογιάννη Ελευθερία  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ                                 Μαρούσι 21/11/2017

Πεντέλης 58,Μαρούσι                                                 Αρ. Πρωτ. 09

Τ.Κ.15126

Εmail.sesiap @ yahoo.gr



.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου