Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας και πάλι στην Αθήνα  




Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας έρχονται στην πρωτεύουσα. Τα συνοδεύουν  οι ίδιοι οι οινοποιοί τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, με ώρες λειτουργίας 12:00 – 14:00 για τους επαγγελματίες και 14:00 – 20:00 για τους καταναλωτές. Τα «ΟινοΚεντρικά 2017» αποτελούν συνδιοργάνωση της ΕΝΟΑΚΕ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία στηρίζει υποδειγματικά πρωτοβουλίες όπως αυτή η εκδήλωση, ούσα πολύτιμος αρωγός αξιόλογων επιχειρημάτων της περιοχής δράσης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.



Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά και οι αμπελώνες παραγωγής τους βρίσκονται πάνω ή γύρω στα άφθονα βουνά της περιοχής. Εκεί αξιοποιούνται επιτυχώς γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, δίνοντας κρασιά με δική τους οντότητα: από καθημερινά έως σπουδαία, συχνά με κοινό παρονομαστή έναν ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.




Στα «ΟινοΚεντρικά 2017» συμμετέχουν 22 οινοποιεία από τις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας, άλλα γνωστά και καθιερωμένα, κάποια εκ των οποίων έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και άλλα λιγότερο γνωστά, συνεπώς άξια για οινική ανακάλυψη. Φυσικά, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, και να κατατοπιστούν περαιτέρω για τα κρασιά, τις οινοπαραγωγικές περιοχές και τα οινοποιεία τους, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μάλιστα επισκέψιμα.



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δοκιμή τοπικών γαστρονομικών προϊόντων της Κεντρικής Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα κρασιά της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα, κάθε επισκέπτης στα «ΟινοΚεντρικά 2017» θα δικαιούται να δοκιμάσει ελεύθερα δύο τέτοιους συνδυασμούς της επιλογής του, από τους προτεινόμενους, απολαμβάνοντας τα κρασιά «εν δράσει», δηλαδή ταιριασμένα με φαγητό, όπως είναι συνήθως και ο φυσικός προορισμός τους.



Χορηγοί της εκδήλωσης, η οποία οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, είναι η εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks, Ενοχημική, Gr.Ιnox – Αφοί Γκρέκη και Label Press. Η είσοδος για το κοινό είναι 5€ (επαγγελματίες δωρεάν), συμπεριλαμβανομένων των δύο γευστικών δοκιμών συνδυασμού γαστρονομικών προϊόντων με κρασί.



«ΟινοΚεντρικά 2017», Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, 12:00 – 20:00.

Επαγγελματίες 12:00 – 14:00 - δωρεάν, καταναλωτές: 14:00 – 20:00 - €5 με αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Διοργάνωση Vinetum – Πληροφορίες: 210 766 0560, info@vinetum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου