Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Γιώργος Σταυριανός : Η πηγή των θαυμάτων




Συμμετέχουν

Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Γισδάκης, Φοίβος Δεληβοριάς

Σοφία Παπάζογλου, Κώστας Παρίσσης, Μίλτος Πασχαλίδης

και ο Νότης Μαυρουδής



Από τις εκδόσεις Μετρονόμος κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Σταυριανού με τίτλο «Η πηγή των θαυμάτων».



Περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια σε στίχους του ίδιου του συνθέτη («Αέρας κατεβαίνει», «Ζεστή Κυριακή», «Ο αμαρτωλός», «Το κρίμα στο λαιμό σου»), τρία σε στίχους του συγγραφέα Μάκη Τσίτα («Ο παλιός μου εαυτός», «Μη μιλάς», «Ο χρόνος είναι ένα παιδί»), το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Η πόλις» και το οργανικό κομμάτι «Εξιλέωση».



Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Νένα Βενετσάνου, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Παρίσσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο ίδιος ο συνθέτης. Το οργανικό κομμάτι διασκεύασε και ερμηνεύει ο Νότης Μαυρουδής.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Παρίσσης.



Ο Γιώργος Σταυριανός σημειώνει: «Η τέχνη αφυπνίζει τις συνειδήσεις – η μουσική ιδιαίτερα. Και σήμερα έχει γίνει το τελευταίο ανάχωμα, το τελευταίο φρούριο προάσπισης της ελευθερίας μας.
Η «Πηγή των θαυμάτων» δεν αναβλύζει νερό αλλά δημιουργία, καλλιτεχνική δημιουργία. Κάθε καλλιτεχνική δημιουργία είναι μια πηγή θαυμάτων».



Παίζουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Κούρος (πιάνο), Κώστας Παρίσσης (ακουστική -ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι, μπαγλαμά), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Μάριος Παπούλιας (βιολί), Τάσος Πέππας (τύμπανα).



Φωτογραφία εξωφύλλου: Μαρία Κοσσυφίδου





Ακούστε εδώ τα τραγούδια:



«Μη μιλάς» με τη Νένα Βενετσάνου:

https://youtu.be/iM4PkzR553U



«Αέρας κατεβαίνει» με τον Μίλτο Πασχαλίδη

https://youtu.be/zAMGivKWydM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου