Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Στον "Σταυρό του Νότου¨, Παναγιώτης Λάμπουρας- Ηλίας Μαυροσκούφης
Δύο ιδιαίτεροι καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής (29 Νοεμβρίου). Ο Παναγιώτης Λάμπουρας και ο Ηλίας Μαυροσκούφης ανεβαίνουν  στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να παρουσιάσουν όλα όσα κρατάνε φυλαγμένα μέσα στα τραγούδια τους. 

 

Διαφορετικοί, αλλά με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τη μουσική και την πίστη τους σε αυτή, οι δύο τους  αλληλοσυμπληρώνονται και ταξιδεύουν μέσα από “πειραγμένες” μελωδίες. �Επί σκηνής θα παρουσιάσουν όχι μόνο αγαπημένες διασκευές, αλλά και κομμάτια από τις επερχόμενες δισκογραφικές τους δουλειές. Πρόκειται για μία παράσταση επηρεασμένη από την Παράδοση, καθώς και από τις μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, έως και τραγούδια από τα Βαλκάνια. Ο Παναγιώτης Λάμπουρας σπούδασε κλασικό βιολί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιλέγει μουσικές που τον εκφράζουν, παρουσιάζοντας προγράμματα με κεντρικό άξονα τη φωνή του αλλά και το βιολί. 

Ο Παναγιώτης αναδείχθηκε στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με το τραγούδι του «Ο Βράχος», σε δική του μουσική και στίχο. Το 2015, ύστερα από ανάθεση, μελοποίησε και παρουσίασε δύο ποιήματα του Ιωάννη Πολέμη και του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Επίσης, έχει διασκευάσει το αγαπημένο κομμάτι του Γιώργου Ζαμπέτα «Χίλια Περιστέρια», σε μία σύγχρονη εκτέλεση και ενορχήστρωση. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι «Τα Μεσάνυχτα», κομμάτι της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς, σε δική του μουσική και στίχους, με παραγωγό και ενορχηστρωτή τον Γιώργο Ανδρέου. Ο Ηλίας Μαυροσκούφης ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται αυτοδίδακτα με την κιθάρα και τη  συγγραφή στίχων. Από τότε έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως τραγουδοποιός για την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του μέσα από τα τραγούδια του. 

Το 2014 διακρίθηκε στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού −με εμπνευστή τον Δημήτρη Παπαδημητρίου− στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με το βραβείο κοινού και με ειδική εύφημο μνεία από την κριτική επιτροπή για το τραγούδι «Βάζω Φωτιά», σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση του ίδιου. Το 2015 μελοποίησε και ενορχήστρωσε ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη και του Νικηφόρου Βρεττάκου και το 2016 δύο παιδικά τραγούδια τα οποία και παρουσιάστηκαν στη σκηνή της Στέγης. . Μετά από πρόταση του Μελωδία FM 99,2, διασκεύασε το τραγούδι του Παύλου Παυλίδη «Τώρα Αρχίζω και θυμάμαι» και μέσα στο 2018 αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με ενορχηστρωτή τον φλαουτίστα Στέφανο Χατζηαναγνώστου.Τετάρτη 29 ΝοεμβρίουΏρα έναρξης: 21:30Μαζί τους:

Στέλιος Φραγκούς-πιάνο

Άλκης Δήμος-Ούτι, λαούτο, τζουράς

Μάριος Λαζ Ιωαννίδης - Ηλ. Μπάσο

Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο

Χάρης Παρασκευάς-τύμπαναΑφίσα/artwork: Πέτρος Παράσχης

Φωτογράφηση: Μιχάλης Τσίτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου