Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η ΤΕΡΕΖΑ  ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΗ  





Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης  στις 18 Νοεμβρίου 1958.  Σπούδασα

Κλινική Ψυχολογία στη Λειψία της Γερμανίας. Δουλεύω πάνω από 30 χρόνια ιδιωτεύοντας σαν Ψυχοθεραπεύτρια. Το 2003-5 δημιούργησα στο Ηράκλειο την «Ευρυάλη», ένα πολυχώρο όπου συνυπήρχαν  εστίαση, ψυχοθεραπεία, εναλλακτικές θεραπείες, ψυχαγωγία και πολιτισμός. Εκεί ανάμεσα σε άλλα πολιτιστικά δρώμενα, εβδομαδιαίες ομιλίες και μουσικές βραδιές,  οργάνωνα κάθε μήνα εικαστικές εκθέσεις. Από το 2009 με την «Σχολή Σχέσεων» διοργανώνω ομιλίες, ομάδες, μουσικοποιητικές βραδιές, εκθέσεις και σεμινάρια. Γράφω ποίηση, χαϊκού, παραμύθια για ενήλικες, δοκίμια,  αρθρογραφώ, φωτογραφίζω, φτιάχνω κεραμικά γλυπτά, ψηφιδωτά και κολάζ, ζωγραφίζω ακουαρέλες και πέτρες. Ασχολήθηκα με το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο σαν παραγωγός  και εκφωνήτρια στην ΕΡΑ με την εκπομπή «Πινελιές στον Πολιτισμό». Λατρεύω την φύση, τη θάλασσα, τα ζώα, τα ταξίδια, την τέχνη, τους αρχαίους πολιτισμούς. Έχω βαθειά πίστη και μεταφυσική αντίληψη, χρόνια ασχολούμαι με ήπιες εναλλακτικές φυσικές θεραπείες.




Τον Αύγουστο του 2012 παρουσίασα στην Αγία Γαλήνη την πρώτη ατομική μου έκθεση ακουαρέλας με τίτλο: «Θάλασσα. Ποια θάλασσα; - Η  θάλασσα ταξιδεύει αυτούς που λύνουν τα σκοινιά». Συμμετείχα μαζί με άλλους δύο καλλιτέχνες στην «Εικαστική Τριλογία»  στις 6-13/9/2014 στο Καταλαγάρι, εκθέτοντας 26 κολάζ με τίτλο «αρχαία σκουριά, η πατίνα του χρόνου».



Ο πολιτιστικός σύλλογος «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό», του οποίου διατελώ  ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος, διοργανώνει εδώ και 3 χρόνια ανοικτά μαθήματα αρχαιολογίας, εικαστικά εργαστήρια, ξεναγήσεις σε μουσεία και περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους  για τους ανθρώπους της Κρήτης. Τον Νοέμβρη του 2014 μαζί με άλλους 31 καλλιτέχνες εκθέσαμε έργα μας

και διοργανώσαμε ένα μινωικό φεστιβάλ στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

στο Ηράκλειο με θέμα  τον Μινωικό Πολιτισμό. Η έκθεση περιόδευσε μέσα σ’ ένα χρόνο σε όλη την Κρήτη («Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, «Παρθεναγωγείο» στα Μάλια, «Τεχνοχώρος» στη Σητεία, «Πύλη Σαμπιονάρα» στα Χανιά).



Από 1-17/8/2016, καλεσμένη του Μουσείου  «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» στο Φόδελε, εξέθεσα σε ατομική έκθεση 34 έργα μου με θέμα τον μινωικό πολιτισμό και τίτλο «Κολάζ της Μνήμης». Στις 29/7-13/8/2017 παρουσίασα στον ίδιο χώρο μία νέα έκθεση 50 κολάζ με τίτλο: «οίκος ασωμάτων-αστέγαστοι άγγελοι». Κατά την διάρκεια και των δύο εκθέσεων διοργάνωσα ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια κολάζ, αφήγησης και ζωγραφικής για παιδιά, ομάδα αυτογνωσίας για ενήλικες. Η τελευταία έκθεση μεταφέρθηκε από 30/9-29/10/2017 στο Θρόνος Αμαρίου στο Ρέθυμνο συνοδευόμενη από ομιλίες, μουσική και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.



Από το 2013 ταξιδεύω στην Γαύδο καθοδηγώντας μια ομάδα  αυτογνωσίας. Τα τελευταία 3 χρόνια δούλεψα επικεντρωμένη σε μυθολογικά και αρχετυπικά θέματα.

Στο Ρέθυμνο το 2016 και στο Ηράκλειο το 2017 ασχολήθηκα σε σεμινάρια

και ομάδες με τον αποσυμβολισμό των μύθων των Ολύμπιων Θεών σε σχέση

με οικουμενικές αλήθειες και μηνύματα, που αφορούν την ζωή των σύγχρονων ανθρώπων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου