Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Σώστε τα τρία ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής !


Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχει Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας. Το 2021 συμπληρώνονται 90 χρόνια παρουσίας της χώρας μας στις εμπορικές αερομεταφορές.

Παρά του ότι έχει χωροθετηθεί Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό και είναι το πρώην εργοστάσιο του ΚΕΑ (κτίσμα του 1938) που χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού (Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων), εκτιμούμε πως αυτό παραπέμπεται στο απώτερο, μακρινό μέλλον.
Το πολιτισμικό αποτύπωμα του αεροδρομίου του Ελληνικού και της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι σημαντικό να διασωθεί και να παραδοθεί στις νεότερες γενιές. ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Το ΠΟΛΚΕΟΑ έχει συγκεντρώσει και έχει στην κατοχή  πάνω από 23.000 αντικείμενα που διατρέχουν την ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας από τη δεκαετία του ’30 έως και σήμερα και διαθέτει επίσης επτά αεροσκάφη, εκ των
οποίων τα τρία ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας (Boeing 747 – Boeing 727 – Boeing 737) τα οποία αποκτήθηκαν με χρήματα δικά μας. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, κινδυνεύουν.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με πρόσφατη απόφαση –εισήγησή του, έκανε δεκτό τον φάκελο – αίτημα του ΠΟΛΚΕΟΑ για τον χαρακτηρισμό των τριών ιστορικών αεροσκαφών ως ΚΙΝΗΤΑ νεώτερα μνημεία. Η υπουργός, κα Λίνα Μενδώνη, δυστυχώς αρνείται να το υπογράψει, θέτοντας σε κίνδυνο τα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα αυτά να απειλούνται με πλειστηριασμό. Υπενθυμίζουμε, πρόσφατα καταθέσαμε στην Κυβέρνηση και στην Lamda Development οικονομοτεχνική μελέτη μετακίνησης αυτών των αεροσκαφών εντός του αεροδρομίου, στο χωροθετημένο Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας, τη δε δαπάνη την αναλάμβανε εξ ολοκλήρου το ΠΟΛΚΕΟΑ. Αρνήθηκαν.

Ζ Η Τ Α Μ Ε
-  Να υπογράψει η Υπουργός Πολιτισμού την απόφαση – εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνη= Eείων για να σωθούν

- Την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου