Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν ( εκ του Μπετόβεν !)και η Άγια Νύχτα


 

Ο Άγγελος λατρεύει τη μουσική, όμως δεν θα τραγουδήσει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του. Η έμφυτη συστολή καθώς και η δυσκολία του να πει χωρίς ψεγάδια τα λόγια του, θα τον κρατήσουν μακριά από τη σκηνή. Και εκεί που όλα μοιάζουν θλιβερά για το ευαίσθητο αγόρι, εμφανίζεται ο μικρός Ποντικόβεν και μαζί ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη μελωδίες και φωτεινές στιγμές.
Μαζί θα ζήσουν τη διαδικασία της αποδοχής αυτού που πραγματικά είμαστε, με όλα τα ψεγάδια αλλά και τα προτερήματά μας.
Το καινούργιο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Μωραΐτου «Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πορφύρα. Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία που μιλά για τη διαφορετικότητα, το bullying και τις συνέπειές του. Την ίδια στιγμή, βάζει μικρούς και μεγάλους σε γιορτινό κλίμα, αφήνοντας μια γεύση γλυκιά και αισιόδοξη.
O Aggelos Pontikoven exofyllo 1
Το βιβλίο περιέχει και αυτοκόλληταΟ Άγγελος, ο Ποντικόβεν και μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη & Μάνος Κρόκος
Εκδόσεις: Πορφύρα
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2018
Παράρτημα με δραστηριότητες
Τιμή: 8.80
Για παραγγελίες, καλέστε τις εκδόσεις Πορφύρα στο τηλέφωνο: 213 0291224 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων: www.porphyrabooks.gr

saloni 01

mouse

01

saloni07

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο
Ο Άγγελος άπλωσε το χέρι του και άνοιξε το πορτάκι στο πανέμορφο σπιτάκι-ημερολόγιο που πάνω του είχε 24 μικρές πορτούλες, μια για κάθε ημέρα του Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων στις 24. Κάθε μέρα μια πόρτα και ένα δώρο έκπληξη. Έκπληκτος είδε ένα μολυβί ποντικάκι με μακριά μυτερή ουρά και ροζ αυτάκια να στρογγυλοκάθεται στο χέρι του.
Ο ποντικούλης έτριψε τα μουστάκια του και, αφού έσιαξε τη φορεσιά του, είπε με ύφος επίσημο:
- Είμαι ο Φον Ποντικόβεν ο 10ος!
- Χαίρω πολύ, κύριε Φον Ποντικόβεν 10τε. Και ποια θπουδαία δουλειά έχετε Χριθτουγεννιάτικα θτο ημερολόγιό μου;
- Τι εννοείς; Στ’ αλήθεια δεν κατάλαβες ακόμη ποιος είμαι; Είμαι ο Φον Ποντικόβεν! Της ξακουστής οικογένειας των Ποντικόβεν από την Αυστρία. Ο προπάππος τού προπάππου τού προποπάππου τού παππού μου, στενός συγγενής δηλαδή, όχι αστεία, ήταν η αιτία που γράφτηκε το σπουδαίο χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Άγια Νύχτα» που τραγουδούν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο…

foto moraitou
Πηνελόπη Μωραΐτου

Βιογραφικά συντελεστών
Η Πηνελόπη Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, ΒΑ και ΜΑ στο Midwestern State University, ΗΠΑ. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο MSU – USA στην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο Midwestern State University στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Άνθρωπος δραστήριος στον χώρο της εκπαίδευσης και συγγραφέας δεκάδων παιδικών βιβλίων, σήμερα συνεχίζει να γράφει και παράλληλα να διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποσπασμένη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας.

IMG 1955

Πολλά χρόνια μαζί στη ζωή και στις εκδόσεις, η Λιάνα Δενεζάκη και ο Μάνος Κρόκος συνεργάζονται για πρώτη φορά στην εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου. Μαζί έχουν ακόμη δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που στόχο έχει την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης. Η Λιάνα Δενεζάκη έχει γράψει 19 βιβλία, ενώ έχει εικονογραφήσει πάνω από 200. Ο Μάνος Κρόκος έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικές εφαρμογές για παιδιά, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες.

Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou
Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου