Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

21 Νοεμβρίου, εθνική ημέρα των δέντρων




Θεμελιώδη στοιχεία του οικοσυστήματος, ιδιαίτερα στις πόλεις μας, τα δέντρα ήταν πάντα μια ανεκτίμητη αξία για την ανθρωπότητα. Πηγές πολύτιμων πόρων, εξουδετερώνουν την περιβαλλοντική ρύπανση και συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Η εθνική ημέρα δέντρων, που πραγματοποιήθηκε  στις 21 Νοεμβρίου, ήταν θεσμοθετημένη από το νόμο 10 της 14ης Ιανουαρίου 2013, που καθιερώνει «τα πρότυπα για την ανάπτυξη των αστικών πράσινων χώρων» (ΕΕ αριθ. 27 της 1ης Φεβρουαρίου 2013), με σκοπό να ακολουθήσει «μέσω Ενίσχυσης του περιβάλλοντος και της δενδρόβιας και δασικής κληρονομιάς η εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Κιότο και των πολιτικών μείωσης των εκπομπών, η πρόληψη της υδρολογικής αστάθειας και της προστασίας του εδάφους, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η Αξιοποίηση των παραδόσεων που συνδέονται με το δένδρο του ιταλικού πολιτισμού και την βιωσιμότητα  των αστικών οικισμών».

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών που λαμβάνουν χώρα  παντού στην Ιταλία, είναι  το Φεστιβάλ του δέντρου Legambiente , που φέτος είναι αφιερωμένο στην αποδοχή  και την αλληλεγγύη, "έτσι ώστε όπως τα δέντρα, οι αξίες αυτές μπορούν να θέσουν ισχυρές και βαθιές ρίζες σε μας Χώρα. "


Υπενθυμίζεται επίσης ότι στη Μάντοβα θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα αστικά δάση, το οποίο θα προωθηθεί από τον FAO με στόχο να τονίσει τα θετικά παραδείγματα  σχεδιασμού και διαχείρισης των προσεγγίσεων πόλεων, που χρησιμοποίησαν την αστική δασοκομία και Πράσινη υποδομή για την ανάπτυξη οικονομικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου